Cele mai citite
 


Comunicat de presă - UNOPA
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comunicat de presă
Bucureşti, 28.10.2011

Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe lăsaţi fără tratament

De câteva zile pacienţii din Bucureşti merg la spital şi nu primesc deloc tratamentul antiretroviral. La fel se petrece şi la Petroşani, iar la Iaşi, Suceava, Botoşani tratamentul este insuficient. Lipsa tratamentului se va extinde rapid în aceste zile către o mare parte a ţării, mai multe judeţe anunţând că mai au tratament pentru câteva zile. Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul în acest moment, cifra creşte cu fiecare zi, iar situaţia este una dramatică pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic.
Cauza acestei situaţii este dată de întârzierea fondurilor necesare tratamentului, în hăţişul birocratic care caracterizează sistemul sanitar. Deşi în data de 13 octombrie 2011 s-au suplimentat fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infeţie HIV/SIDA cu 33 milioane Ron, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale, din motive pe care nu le cunoaştem.
'Facem un apel şi pe acestă cale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să urgenteze transmiterea noilor bugete către spitale. Cu fiecare zi de întârziere şi de întrerupere a tratamentului persoanele seropozitive îşi pierd sănătatea, pierd lupta cu boala, pierd ani din viaţă. Facem un apel la autorităţi să pună în aplicare acele soluţii care se cunosc pentru ca această dramă şi spaimă continuă pentru pacienţii seropozitivi să înceteze. Deşi avem cei mai buni specialişti, deşi avem experienţa unui program de tratament care a mers foarte bine, România a devenit exemplul negativ al Europei prin aceste întreruperi repetate ale tratamentului din ultimii doi ani', ne-a declarat Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.
În prezent, terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA ţansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Respectarea schemei terapeutice şi accesul neîntrerupt la tratament sunt elementele cheie pentru creşterea speranţei de viaţă.
Biroul de Presă UNOPA
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UNOPA: Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe, lăsaţi fără tratament Pacienţii din Bucureşti merg la spital şi nu primesc deloc tratamentul antiretroviral, susţin reprezentanţii Federaţiei Organizaţiilor Bolnavilor cu HIV/SIDA (UNOPA) într-un comunicat de presă remis vineri.
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Pacienţii seropozitivi din câteva judeţe întrerup tratamentul din lipsa fondurilor în spitale Pacienţii seropozitivi din mai multe judeţe au întrerupt tratamentul din cauza faptului că spitalele nu mai au bani să cumpere medicaţia, în timp ce autorităţile responsabile ridică neputincioase din umeri, se arată într-un comunicat remis presei de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.