Cele mai citite
 


Iaşi: O băcăuancă a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din judeţul Bacău a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare, a declarat, vineri, prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.
Potrivit medicului ieşean, femeia, în vârstă de 30 de ani a urmat un tratament de fertilizare din dorinţa de a avea un copil. Spre surpriza ei, ecografiile făcute în timpul sarcinii i-au arătat că va fi mama a trei copii. După 32 de săptămâni de sarcină aceasta a născut două fete şi un băiat în greutate de 1.600 de grame, 1.800 de grame şi 1.900 grame.
În prezent cei trei nou născuţi se află la Clinica de Terapie Intensivă Neonatală, băiatul fiind intubat din cauza problemelor de sănătate.
Prof. Onofriescu a declarat că acesta este al doilea caz de tripleţi născuţi la maternitatea ieşeană în acest an. În iulie, o femeie a născut după 36 de săptămâni de sarcină un băiat şi două fete, care au obţinut nota 8 la naştere. În acest caz, atât mama cât şi tripleţii au fost externaţi în stare bună, după 20 de zile de spitalizare.
'Incidenţa sarcinilor cu tripleţi este de una la 8.000 de naşteri. În general tratamentul de fertilitate produce sarcini gemelare sau triple', a explicat prof.Onofriescu. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...