Cele mai citite
 


Intervenţie chirurgicală în premieră
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul de Urgenţă Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă.
Echipa condusă de prof. dr. Gheorghe Burnei a operat o fetiţă de doi ani care suferea de scolioză congenitală cu multe vertebre malformate, bazin oblic foarte accentuat, ajungând ca la această vârstă să aibă o deviaţie de 95 de grade, 65 de grade pe partea lombară şi 30 de grade pe torace, a explicat prof. dr. Gheorghe Burnei pentru AGERPRES.
Intervenţia a constat în scoaterea vertebrelor malformate de la nivelul toracelui şi zona lombară şi plasarea unor şuruburi care sunt legate de o bară longitudinală ce permite corectarea malformaţiilor, a explicat prof. dr. Burnei.
"A fost o premieră pentru întreaga ţară această intervenţie. Nu a mai fost făcută o astfel de operaţie, atât de amplă. Ea comportă riscuri neurologice destul de mari şi exista posibilitatea ca în timpul intervenţiei să apară hemoragii masive şi chiar decesul sau apariţia paraliziei", a precizat prof. dr. Burnei.
El a spus că micuţa este bine acum şi că "în 10-14 zile o s-o vedem în picioare".
"Fetiţa va sta cu această bară aproape patru-cinci ani iar atunci când vom constata că se deviază în cealaltă parte, o vom scoate", a mai spus prof. dr. Burnei.
Intervenţia a durat şase ore şi jumătate şi a fost efectuată de o echipă alcătuită din patru medici chirurgi şi doi medici anestezişti, fiind condusă de prof. dr. Burnei. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în chirurgia ortopedică, la Spitalul Budimex din Capitală O intervenţie chirurgicală în premieră va avea loc marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "M. S. Curie" din Capitală.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
Intervenţie în premieră naţională la Spitalul Marie Curie - reconstrucţie de plex brahial la o fetiţă de 6 luni O echipă medicală complexă formată din chirurgi plasticieni, coordonată de dr. Dragoş Zamfirescu şi din neurochirurgii pediatri dr. Sergiu Stoica şi dr. Sorin Târnoveanu, a realizat, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului "Marie Curie", prima operaţie de reconstrucţie de plex brahial la un o fetiţă...
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).