Cele mai citite
 


Constanţa: Numărul copiilor spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară a crescut
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul copiilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din grupul de 50 de dansatori sportivi aflaţi la Eforie Nord, a crescut, miercuri, la 19, dintre care 15 fete şi patru băieţi.
Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Camelia Ciobotaru, 'evoluţia cazurilor sub tratament simptomatic de susţinere şi antibiotic este favorabilă'.

Referitor la rezultatele verificărilor efectuate la locul de cazare a sportivilor - Hotelul Uranus şi la terasa unde aceştia au mâncat - Braseria Pescăruş, reprezentanta DJSP a menţionat că, până în prezent, nu au fost găsite nereguli.

'Spaţiul de cazare are condiţii igienico-sanitare bune, cu grup sanitar şi frigider în fiecare cameră. Locul de servire a mesei, tip autoservire, are şi el condiţii igienico-sanitare bune, unitatea fiind autorizată sanitar şi sanitar-veterinar. Personalul are controlul medical periodic efectuat', a afirmat dr. Ciobotaru menţionând că la respectiva autoservire mănâncă, zilnic, între 1.500 şi 2.000 de turişti.

De la angajaţii unităţii de alimentaţie publică au fost recoltate exudate naso-faringiene şi coproculturi, totodată fiind recoltate mai multe probe de pe diferite suprafeţe şi din alimente.

Conform dr. Ciobotaru, rezultatele probelor recoltate de la pacienţi, dar şi cele recoltate de la autoservire, vor fi aflate pe 3 septembrie.
În noaptea de luni spre marţi, 12 copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani, dintr-un grup de 50 de dansatori sportivi din Bucureşti, au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, după ce au mâncat la terasa din Eforie Nord.

Sportivii au început să se simtă rău, acuzând febră, cefalee, dureri abdominale, greaţă, vărsături, diaree, după ce au mâncat caşcaval pane, cartofi natur, supă de legume şi prăjitură.
Grupul de copii este în vacanţă pe litoral din data de 27 august.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Copii aflaţi la Eforie, spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară Un număr de 12 copii, cu vârstele cuprinse între 10 şi 15 ani, au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul de Boli Contagioase Constanţa, după ce au mâncat la o terasă din staţiunea Eforie Nord.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Toxiinfectiile alimentare Cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare se inregistreaza vara, caldura favorizand multiplicarea bacteriilor patogene in alimente.
Ce este indigestia ? Sub aceasta denumire generoasa se ascund o suita de afectiuni foarte polimorfe cu cauze variate, cu manifestari diverse, cu evolutie si grad de gravitate diferite si cu o larga paleta de remedii terapeutice, ce au in comun degradarea actului fiziologic complex reprezentat de digestie si suferinta...
Durerea de cap si migrena Nu se poate aprecia cate persoane din intreaga lume sufera cu regularitate dureri de cap. Dar statisticile medicale arata ca aproape 90 la suta dintre durerile de cap sunt clasificate drept o contractie musculara sau, cum se spune de obicei, „dureri de cap din cauza incordarii".
Ministerul Sănătăţii - Informare privind bacteria Clostridium difficile Ministerul Sănătăţii a făcut vineri publice mai multe informaţii privind bacteria Clostridium difficile şi infecţiile determinate de aceasta.