Cele mai citite
 


Maramureş: Reducerea activităţilor la Spitalul Cavnic e o greşeală, susţine deputatul PSD Florin Tătaru
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul social-democrat Florin Tătaru susţine că, din cauza clasificării Spitalului orăşenesc Cavnic pe o poziţie inferioară, se primesc mai puţini bani, existând pericolul ca activitatea să fie blocată.
"Clasificarea aceasta aplică anumiţi coeficienţi de regresie la tarifele şi la ceea ce înseamnă valoarea contractului cu fiecare spital. Cei din categoria a treia primesc o penalizare de 5%, cei din categoria a patra de 15%, iar cei din categoria a cincea de 23%. În judeţul Maramureş, majoritatea spitalelor sunt clasificate în categoria 4 şi 5, ceea ce diminuează foarte mult sumele de finanţare către acestea. În al doilea rând, o altă normă care reduce finanţarea spitalelor este asigurarea unui număr minim de medici raportat la necesarul stabilit de normele Ministerului Sănătăţii. În judeţ, avem Spitalul orăşenesc Cavnic, care nu acoperă numărul minim de medici prevăzut de minister, şi este, din acest punct de vedere, penalizat din nou", a precizat, vineri, într-o conferinţă de presă, Florin Tătaru.
Parlamentarul social-democrat apreciază că singura soluţie pentru a menţine spitalul din oraşul Cavnic în funcţiune e să fuzioneze cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
"Toate acestea fac ca, pe ansamblul judeţului Maramureş, să avem o problemă cu finanţarea spitalelor, mai ales în cazul Spitalului Cavnic se pune imperios nevoia de a se lua imediat măsuri. Am avut o discuţie cu primarul acestui oraş şi fac un apel la Consiliul Judeţean de a face ceea ce îl obligă atât poziţia, cât şi ceea ce reprezintă pentru judeţ. Menţionez faptul că Ministerul Sănătăţii a hotărât în vara acestui an ca Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul Cavnic să treacă în administrarea CJ şi să fie luate măsuri pentru comasarea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş", a subliniat parlamentarul. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.
Deputatul PSD Călin Matei:Judeţul nu va primi fonduri pentru investiţii noi, doar pentru cele în derulare Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că în anul 2013 nu vor fi aprobate spre finanţare noi investiţii de interes public destinate judeţului.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.