Cele mai citite
 


Operaţie efectuată cu ajutorul unui neuronavigator de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' din Iaşi a efectuat o intervenţie chirurgicală prin intermediul unui sistem de neuronavigaţie ultraperformant pentru a extirpa o tumoră cerebrală de 10 centimetri.
Dr Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că intervenţia chirurgicală a fost efectuată unei femei în vârstă de 42 de ani, din Iaşi.
Pentru extirparea formaţiunii tumorale care ocupa mijlocul creierului şi baza craniului pacientei, medicii ieşeni au trebuit să petreacă aproape opt ore în blocul operator.
Formaţiunea tumorală a ajuns să aibă un diametru de 10 centimetri, deşi nu era malignă.
Dr Florin Gărmadă susţine că în mod normal astfel de tumori ajung la o dimensiune de 2,5 centimetri pe parcursul a 10 ani, motiv pentru care crede că maladia a început să de dezvolte în anii copilăriei.
Recuperarea post operatorie, susţine purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, este bună.
Deşi unitatea medicală are un neuronavigator de mai bine de 10 ani, operaţia a fost efectuată cu un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care a fost adus recent din SUA, pentru prezentare, preţul unui astfel de aparat fiind 250.000 de euro. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Iaşi: Victima unui accident rutier a născut la Spitalul de Neurochirugie O echipă de obstetricieni şi neonatologi de la maternitatea Cuza Vodă, condusă de dr. Elena Mihălceanu, s-a deplasat, marţi după amiaza, la Spitalul de Neurochirurgie pentru a efectua o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a încercat să salveze viaţa fătului unei tinere, victimă a unui accident...
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
Premieră medicală la Spitalul 'Marie Curie' - intervenţie chirurgicală cu sistem de neuronavigaţie Medicii specialişti neurochirurgi de la Spitalul "Marie Curie" - Sorin Târnoveanu şi Ionuţ Gobej, în echipă cu medicul anestezist Adriana Guriţă - au operat pe creier un copil de doi ani folosind un sistem de neuronavigaţie.
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.