Cele mai citite
 


UNOPA: Pacienţii seropozitivi din Bucureşti şi mai multe judeţe, lăsaţi fără tratament
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii din Bucureşti merg la spital şi nu primesc deloc tratamentul antiretroviral, susţin reprezentanţii Federaţiei Organizaţiilor Bolnavilor cu HIV/SIDA (UNOPA) într-un comunicat de presă remis vineri.
Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cei din Petroşani iar la Iaşi, Suceava şi Botoşani tratamentul este insuficient.
Lipsa tratamentului se va extinde rapid în aceste zile către o mare parte a ţării, mai multe judeţe anunţând că mai au tratament pentru câteva zile, se arată în comunicat.
Sute de pacienţi au întrerupt deja tratamentul, cifra creşte cu fiecare zi iar situaţia este dramatică, pentru că aceşti pacienţi sunt în situaţia de a ajunge în eşec terapeutic.
Potrivit UNOPA, cauza acestei situaţii este întârzierea fondurilor necesare tratamentului.
Deşi în data de 13 octombrie fondurile Programului Naţional de Tratament al Persoanelor cu Infecţie HIV/SIDA au fost suplimentate cu 33 milioane lei, aceşti bani nu au plecat până acum către spitale, arată sursa citată.
'Facem un apel şi pe această cale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să urgenteze transmiterea noilor bugete către spitale. Cu fiecare zi de întârziere şi de întrerupere a tratamentului persoanele seropozitive îşi pierd sănătatea, pierd lupta cu boala, pierd ani din viaţă. Facem un apel la autorităţi să pună în aplicare acele soluţii care se cunosc pentru ca această dramă şi spaimă continuă pentru pacienţii seropozitivi să înceteze. Deşi avem cei mai buni specialişti, deşi avem experienţa unui program de tratament care a mers foarte bine, România a devenit exemplul negativ al Europei prin aceste întreruperi repetate ale tratamentului din ultimii doi ani', a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA, citat în comunicat.
În prezent, terapia medicamentoasă le oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Respectarea schemei terapeutice şi accesul neîntrerupt la tratament sunt elementele-cheie pentru creşterea speranţei de viaţă. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - UNOPA Comunicat de presă
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Pacienţii seropozitivi din câteva judeţe întrerup tratamentul din lipsa fondurilor în spitale Pacienţii seropozitivi din mai multe judeţe au întrerupt tratamentul din cauza faptului că spitalele nu mai au bani să cumpere medicaţia, în timp ce autorităţile responsabile ridică neputincioase din umeri, se arată într-un comunicat remis presei de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...