Cele mai citite
 


Arad: Traian Igaş şi Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 29 oct /Agerpres/- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de la Arad.
Cu acest prilej au avut o întâlnire la Prefectură, întâlnire la care au mai participat subprefectul Horvath Levente, Constantin Cătană, director al Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Puticiu, şef al SMURD Arad, Ioan Bogdănescu, comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, precum şi reprezentaţi din judeţele Timiş şi Bihor.
Discuţiile au vizat ultimele detalii tehnice legate de deschiderea Centrului regional SMURD, modul în care se vor efectua gărzile, atât la medici, cât şi la asistente.
Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă privind desemnarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara ca operator medical al unui elicopter aflat în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Prin aprobarea acestei ordonanţe, SMURD Arad va avea un punct de operare aeromedical, care va fi dat în folosinţă la Aeroportul din Arad, acesta urmând să deservească şi judeţele Caraş-Severin, Timiş, Bihor, Hunedoara. Pentru realizarea acestui punct aeromedical, pe care va opera un elicopter SMURD, Aeroclubul 'Traian Vuia', care opera pe Aeroportul din Arad, a fost transferat în localitatea arădeana Şiria, unde există o pistă privată pentru avioane de mici dimensiuni.
'În punctul de operare aeriană de la Arad o să fie medici care vor deservi elicopterul şi asistenţi din Arad, din Timişoara şi Oradea, care vor sta de gardă, o zi două vor asigura elicopterul, vor pleca, apoi vor veni alţii, după modelul care există şi în alte părţi', a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Noua unitate SMURD va interveni în special la evenimentele rutiere care vor avea loc pe Autostrada din Coridorul IV paneuropean, care ar urma să fie deschisă traficului, între Arad şi Timişoara, până la finele anului. Autorităţile estimează că elicopterul va permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60-90 de minute la 20- 30 de minute. 
"Medicii trebuie să ia decizia corectă, către ce centru să fie transferaţii bolnavii, pentru ca aceştia să nu trebuiască să fie retransferaţi', a mai precizat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Tot sâmbătă, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş împreună cu Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, alături de ceilalţi invitaţi, s-au deplasat şi la Aeroportul Arad pentru a pune la punct ultimele detalii privind modul de operare, cazarea medicilor şi asistentelor, cât şi partea de suport tehnic.
"Împreună cu domnul Arafat, ne-am deplasat la Aeroportul Arad, acolo unde va ateriza cât de curând elicopterul echipat medical pe care Ministerul Administraţiei şi Internelor îl dă spre folosinţă pentru executarea acestor misiuni umanitare, dar şi pentru a vedea care sunt condiţiile de cazare şi aici mulţumim tuturor celor care s-au implicat pentru crearea unor condiţii optime personalului care va opera în serviciul SMURD', a declarat, la finalul întâlnirii, ministrul Constantin Traian Igaş. AGERPRES /(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad a devenit operaţional Arad, 26 nov /Agerpres/- Un punct de operare aeriană SMURD, care va deservi şase judeţe din vestul ţării, a fost inaugurat sâmbătă pe Aeroportul din Arad.
Punctul de operare aeromedical al SMURD, pe aeroportul din Arad, începând din septembrie Un punct de intervenţie aeromedical SMURD va funcţiona începând din septembrie pe aeroportul internaţional din Arad, urmând să deservească alte cinci judeţe, a anunţat vineri, la Arad, ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş.
Dr. Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii derulează un acord pentru achiziţia a şase elicoptere Ministerul Sănătăţii derulează un Acord Cadru, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziţionarea a şase elicoptere, a declarat pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Arad: Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Arad a fost făcută în oraşul Pecica Elicopterul aflat în dotarea punctului de operare aeriană SMURD de la Arad a avut prima sa intervenţie duminică, la numai o zi de la momentul în care punctul de operare a devenit operaţional.
Bihor: Dr. Raed Arafat la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat miercuri seară, la Oradea, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de ISU "Crişana"...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.