Cele mai citite
 


Bacău : Poliţiştii băcăuani şi-au intensificat controalele pentru identificarea magazinelor ce vând etnobotanice
duminică, 30 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 77 de plicuri cu produse tip 'spice' au fost ridicate de poliţiştii băcăuani în vederea expertizării, în urma unei acţiuni în sistem integrat, desfăşurată, sâmbătă, în municipiul Bacău, pentru verificarea societăţilor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.
Proprietarii celor şase magazine care comercializau susbtanţe de tip etnobotanic au primit amenzi în valoare totală de 6.000 de lei şi au fost la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău în vederea finalizării controlului, a declarat pentru Agerpres inspector Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.
Vineri, poliţiştii băcăuani au verificat alte 5 societăţi comerciale, aplicând 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 17.000 de lei pentru neprezentarea documentelor de provenienţă a unor plicuri plicuri cu substanţe mărunţite din categoria celor cunoscute sub denumirea generică de 'etnobotanice'. Totodată, fuseseră ridicate în vederea expertizării în condiţii de laborator un număr de 56 de asemenea plicuri.
Acţiunile de control în magazinele care erau bănuite că sunt implicate în comercializarea de etnobotanice au survenit după ce, în prima parte a acestei săptămâni, o adolescentă şi trei băieţi de vârste apropiate, din municipiul Bacău, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău în urma consumului de etnobotanice. Tinerii, găsiţi în stradă în stare de inconştienţă de un trecător, au fost transportaţi la spital de echipaje de ambulanţă şi SMURD.
Acesta este al doilea caz de acest gen petrecut în ultimele zece zile în municipiu, după ce, tot la urgenţele spitalului judeţean, mai ajunseseră alţi trei tineri cărora li s-a facut rău după ce au consumat etnobotanice.
În municipiul Bacău mai sunt funcţionale, legal, cinci magazine care vând produse etnobotanice, dar, sub forme disimulate, ,,magazinele de vise' sunt mai multe.
Poliţiştii locali spun ca sunt cu mâinile legate, atâta timp cât 'legea are scăpări' care le permit celor care deţin astfel de afaceri să rămână pe piaţă, comercializând etnobotanice 'mascate sub diferite şi mereu noi forme de prezentare'.
'De la începutul acestui an, noi am efectuat 37 de acţiuni pe această linie, am aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 236.000 de lei şi s-au confiscat circa 650 de pliculeţe cu produse, dar mereu apar noi zone de vânzare sub forme neaşteptate', a declarat pentru Agerpres Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bacău.
Potrivit acestuia, 'agenţii poliţiei locale au depistat 25 de consumatori'. AGERPRES(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: La 15 ani, în comă după ce a consumat etnobotanice Un adolescent de 15 ani a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului judeţean din Bacău, după ce a fost găsit de mama lui în stare de inconştienţă.
Bacău: Adolescent ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un adolescent de 16 ani din Bacău a ajuns în comă de gradul I la Spitalul Judeţean de Pediatrie din municipiu, după ce a 'fumat' substanţe psihoactive.
Bacău : Toate magazinele ce vindeau etnobotanice au fost închise Toate magazinele de tip 'spice-shop' din municipiul Bacău, ce comercializau aşa-zisele etnobotanice au fost închise, marţi, în urma unei acţiuni a poliţistilor.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Satu Mare: Femeie căzută lângă intrarea în UPU; personalul a cerut să intervină Ambulanţa O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă.