Cele mai citite
 


Franţa: Două femei îşi petrec iarna într-o peşteră ca să se ferească de câmpurile electromagnetice
duminică, 30 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei care suferă de electrosensibilitate se pregătesc să-şi petreacă iarna fără căldură şi electricitate, într-o peşteră din Hautes-Alpes (sud-estul Franţei), ca să scape de undele electromagnetice, relatează AFP.
În peştera unde se ajunge doar urcând pe scară, Anne Cautain şi Bernadette Touloumond au pus două paturi, o măsuţă pe care au lumânări şi un ceas mecanic, ca să-şi dea seama de 'trecerea timpului'. 'Este a treia iarnă pe care o petrec aici, deşi aş fi preferat să stau acasă, lângă foc', spune Anne Cautin, 'cazată' deja în peştera în care temperatura nu trece de 10 grade C. Femeia de 55 de ani, cu 'arsuri pe cap şi piele', povesteşte cum, în ianuarie 2009, viaţa i s-a transformat într-un coşmar. Frecvenţele radio, sursa unor 'dureri de cap insuportabile', o făceau să se refugieze în portbagajul maşinii, pivniţa unui restaurant, parcări subterane sau în plin câmp.

O asociaţie care militează pentru recunoaşterea bolii consideră că există zeci de cazuri de 'intoleranţă' extremă, cum au cele două femei, dar că circa 3% din francezi ar suferi de electrosensibilitate (EHS).

'Nu s-a putut pune în evidenţă nicio dovadă ştiinţifică a unei relaţii de cauzalitate între expunerea la frecvenţe radio şi hipersensibilitatea electromagnetică', arată Agenţia naţională de securitate sanitară într-un raport din 2009, care nu contestă totuşi că pot exista persoane cu astfel de sensibilitate.

Dominique Belpomme, profesor de cancerologie la Universitatea Paris-Descartes, spune în schimb că studii clinice au demonstrat efectele câmpurilor electromagnetice asupra sănătăţii, regretând totuşi atitudinea extremă adoptată de cele două femei. 'Nu mă îndoiesc că suferă, însă există tratamente cu antihistaminice pentru calmare', spune medicul.

Sunt preferate tratamentele naturiste. Atent aranjaţi la intrarea în peşteră, dovlecii, merele şi perele de cultură biologică sunt 'o terapie care ne ajută să rezistăm', spun cele două femei.

'Am fost considerată nebună, mi-am pierdut majoritatea prietenilor, familia mă înţelege cu greu', spune Bernadette Touloumond, care a fost 25 de ani stewardesă la Paris.

Cele două femei solicită crearea de urgenţă a unor 'zone albe', chiar dacă ştiu că cererea lor este contrară tendinţei actuale de acoperire în totalitate a teritoriului francez de către reţelele de telefonie mobilă.AGERPRES/(Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lascăr: La unitatea modernă de îngrijire a bolnavilor arşi grav au fost angajaţi medici şi cadre medii La unitatea de îngrijire a arşilor grav din Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost angajaţi cinci medici şi 35 de cadre medii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof dr Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie.
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Unul dintre pacienţi va fi transferat în Franţa Unul dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca va fi transferat în cursul zilei de miercuri într-o unitate medicală din Paris, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Bogdan Opriţa.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Spitalele din Franţa sunt pline de tuberculoşi din Europa de Est /Le Figaro/ În ianuarie 2012, la secţia de urgenţă a spitalului Pitié-Salpetriere din Paris a fost adus un cecen căruia i s-a depistat cea mai gravă formă de tuberculoză, rezistentă la numeroase medicamente /XDR-TB/, care nu poate fi tratată cu remediile cunoscute. Ulterior s-a dovedit că acesta era doar debutul...