Cele mai citite
 


Spitalul ''Marie Curie'' va avea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie' din Bucureşti va avea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică operaţională, până la sfârşitul anului.
Cea de-a doua ediţie a campaniei 'Şansa la viaţă, şansă la noi amintiri' a fost lansată, miercuri, ediţia din acest an propunându-şi să continue demersurile întreprinse anul trecut pentru salvarea vieţii copiilor cu malformaţii cardiace, prin sprijinirea înfiinţării unei secţii de cardio-chirurgie pediatrică la Spitalul 'Marie Curie', printr-un parteneriat între Ministerul Sănătăţii, unitatea spitalicească şi compania Procter&Gamble, organizatoarea campaniei.

Secţia va avea capacitatea de a opera 200 de copii anual, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă specialistul în relaţii externe al firmei, Olivia Ciubotariu.
Campania 'Şansa la viaţă, şansă la noi amintiri' se va derula în perioada 2 septembrie - 30 noiembrie 2009 şi are ca obiectiv, pe lângă contribuţia la dotarea clinicii de la Spitalul 'Marie Curie' şi informarea părinţilor, a medicilor de familie şi a specialiştilor, pentru depistarea precoce a malformaţiilor cardiace congenitale, în vederea diagnosticării timpuri şi iniţierii tratamentului corespunzător.

'Campania are drept scop creşterea numărului de copii operaţi prin depistarea precoce a malformaţiilor cardiace congenitale şi prin efectuarea intervenţiilor la momentul optim. Pentru ca demersurile de amenajare a blocului operator să înceapă cât mai repede, Procter&Gamble a donat deja Spitalului 'Marie Curie' suma de 600.000 lei şi sperăm ca valoarea totală a donaţiei la sfârşitul campaniei să fie de minim 1,2 milioane lei', a spus Olivia Ciubotariu.

Ea a precizat că în România există o singură clinică specializată în chirurgie-cardiovasculară pediatrică, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.
Olivia Ciubotariu a susţinut că în fiecare an se nasc 1.000-1.200 de copii cu malformaţii cardiovasculare grave, dintre care 900 ar trebui operaţi în primul an de viaţă.

Reprezentanta firmei a susţinut că Spitalul 'Marie Curie' a fost ales având în vedere că este unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din ţară şi că are infrastructură de cardiologie pediatrică.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita a afirmat că ministerul finanţează cu 2.796.000 lei achiziţionarea de aparatură medicală. El a spus că şi în cursul anului viitor, Ministerul Sănătăţii va oferi bani în acest sens.

'La 1 octombrie ministerul va aproba structura departamentului nou creat în cadrul spitalului în vederea asigurării personalului medical calificat în cadrul secţiei de cardio-chirurgie pediatrică prin redistribuire, şi/sau prin angajare, conform prevederilor legale în vigoare', a spus secretarul de stat.

El a mai declarat că există posibilitatea ca pe viitor să se realizeze o astfel de secţie şi la alte spitale, dând exemplu în acest sens 'Spitalul Grigore Alexandrescu'.
Prezent la conferinţă, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul 'Marie Curie', Cătălin Cârstoveanu, a spus că în Unitatea de Primiri Urgenţe se va amenaja un bloc operator modern, un grup de terapie intensivă, o unitate de sterilizare şi sală de cateterism.

Medicul a spus că în prima fază vor fi operate cazurile mai uşoare, urmând ca pe parcurs, din experienţa acumulată şi de la profesioniştii veniţi din alte ţări, să fie operate şi cazurile mai complexe. El a arătat că o parte dintre malformaţiile cardiace ale copiilor sunt provocate de stresul mamei, de medicaţie şi de modul de alimentare a acesteia în perioada prenatală.

Campania 'Şansa la viaţă, şansă la noi amintiri' a avut o primă ediţie în 2008, când a contribuit la dotarea unui al doilea bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş şi la specializarea în cardiologie intervenţională în Elveţia a unui medic de la acest institut. Atunci, valoarea totală a fondurilor donate în cadrul campaniei a depăşit 1,2 milioane lei.
În fiecare an, aproximativ 600 de copii nu pot fi operaţi în România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
Campanie socială "2% pentru Spitalul "Marie Curie" Bucureşti 21 aprilie /Agerpres/ - Fundaţia Scheherazade împreună cu Prefectura Bucureşti a lansat miercuri campania socială "2% pentru Spitalul de copii "Marie Curie".
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Guvernul a aprobat suplimentarea cu 70 de posturi a personalului de la Spitalul "Marie Curie" pentru funcţionarea secţiei de chirurgie cardio-vasculară Guvernul a aprobat, la începutul şedinţei de miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, suplimentarea cu 70 de posturi a schemei de personal de la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti în vederea operaţionalizării secţiei de chirurgie cardiovasculară.