Cele mai citite
 


IGPR: 13.700 de şoferi testaţi la nivel naţional cu aparatul etilotest, în noaptea de vineri spre sâmbătă
duminică, 30 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţiştii rutieri au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, filtre şi controale pe şoselele din ţară, pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului şi a vitezei, fiind testaţi cu aparatul etilotest 13.700 de şoferi, la nivel naţional, informează IGPR, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Acţiunea poliţiştilor rutieri a vizat combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare, respectiv a încălcării regimului legal de viteză.
Peste 1.740 de poliţişti au organizat de filtre şi controale pe şoselele din ţară, acţionând cu 761 autospeciale, peste jumătate dintre ele fiind dotate cu aparatură de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare.
Potrivit IGPR, la acţiune au fost angrenaţi şi poliţişti antidrog specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi lucrători din cadrul ANA.
În Capitală au fost controlate 1.789 de autovehicule, peste 1.000 de conducători auto fiind testaţi cu aparatul etilotest. Au fost efectuate testări privind consumul de substanţe stupefiante. În urma verificărilor, au fost depistate 288 de contravenţii, dintre care 27 privind consumul de băuturi alcoolice, 20 nerespectarea regimului legal de viteză şi două privind nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991. De asemenea, au fost constatate 24 de infracţiuni, dintre care 18 de conducere a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, două de consum de droguri sau substanţe stupefiante, trei de conducere fără a avea permis, fiind reţinute 37 de permise de conducere.
"La nivel naţional au fost testaţi 13.700 de şoferi cu aparatul etilotest, dintre care 103 şi privind consumul de substanţe stupefiante. Au fost constatate 5.126 de contravenţii - dintre care 147 privind consumul de băuturi alcoolice, 2.543 privind nerespectarea regimului legal de viteză -, şi 186 de infracţiuni - 128 privind conducerea unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, două privind consumul de droguri sau a produselor ori substanţelor stupefiante. Au fost reţinute 530 de permise de conducere", se arată în comunicatul IGPR. AGERPRES/(AS-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - IPJ Suceava SIGURANŢA RUTIERÃ - PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR ACŢIUNE DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL
Comunicat de presă - IPJ Dâmboviţa Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţişti
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...
Agenţia Naţională Antidrog a prezentat bilanţul activităţii pe 2011 Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a prezentat, joi, bilanţul activităţii pe anul 2011, la eveniment participând şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, informează un comunicat remis AGERPRES.
ANA: Consum crescut de canabis în rândul studenţilor Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 evidenţiază un consum de stupefiante ridicat în rândul studenţilor, prevalenţa de-a lungul vieţii fiind de 23,2%. Studiul realizat în opt centre universitare din România arată că studenţii consumă cel mai mult canabis (20,9%) urmat de ecstasy...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII