Cele mai citite
 


CRIOTERAPIA CA METODĂ EFICIENTĂ DE REFACERE A SPORTIVILOR
luni, 31 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Altfel de medicina
 

 

 
Criosauna prezentată în cadrul Conferinţei Ştiinţifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”

 

 

Bucureşti, România – CrioBio a prezentat criosauna în cadrul celei de a XX-a ediţii a Conferinţei Ştiinţifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”, organizată de Consiliul Ştiinţei Sportului din România şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.
 
În cadrul conferinţei s-au discutat şi expus diverse tehnici moderne de recuperare şi refacere a sportivilor. Specialiştii prezenţi au putut lua cunoştinţă de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei şi a diagnosticului bazat pe tensomiografie. Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinţei au avut menirea de a-i convinge pe cei interesaţi de progresul realizat atât în instrumentalizarea refacerii cât şi în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, ştiinţa managemetului refacerii şi recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoaşterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial.
 
Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania şi CrioBio România au atât acoperirea teoretică deplină cât şi soluţiile la îndemâna organizaţiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziţie o criosaună pe deplin funcţională pe care cei curioşi au putut constata efectele  benefice prin experienţă personală.” a spus Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport.
 
Criosauna este o modalitate extrem de eficientă de refacere şi recuperare a sportivilor după efort, precum şi de îmbunătăţire a performanţei acestora. Spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile efectuate în criosauna nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse.
 
 
Criosauna este utilizată în majoritatea cluburilor sportive din lume şi este acum disponibilă şi în Bucureşti, în sediile CrioBio.
 
Printre beneficiile pe care le are un sportiv în urma procedurilor de aerocrioterapie efectuate în criosauna sunt: tratamentul şi recuperarea după traumatisme sportive acute şi cronice; dezvoltarea şi menţinerea formei sportive; pregătirea şi stimularea condiţiilor fizice şi psiho-emoţionale imediat înaintea competiţiilor, meciurilor sau starturilor; recuperarea după competiţii; prelungirea vieţii competiţionale a sportivilor.
 
O serie de 15 - 25 de proceduri de aerocrioterapie efectuate în criosauna creşte considerabil rezistenţa sportivilor. Optimizarea indicilor funcţionali şi eficienţa (stare psiho-functională, PWC - 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare şi altele) sunt comparabile cu rezulatele folosirii stimulatorilor activi biologic şi adaptogenilor, în unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate. Însă, spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile de aerocrioterapie nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse, pentru că aerocrioterapia nu modifică acei parametri hematologici şi biochimici care fac obiectul testelor de dopaj.
 
O procedură de aerocrioterapie efectuată în criosauna este o baie plăcută de aer rece şi uscat care durează între 1 şi 3 minute, în timpul căreia organismul este expus la o temperatură scăzuta care ajunge, în mod gradual, pana la -180º C. Această expunere scurtă la frig este suficientă pentru punerea “în alertă” a tuturor sistemelor organismului şi declanşarea regenerării acestuia din interior. O procedură în criosauna este mult mai uşor de suportat decât băile în apă cu gheaţă (practicate deseori de sportivi) deoarece aerul din cabină este perfect uscat. În plus, cabina criosaunei poate fi instalată oriunde, nefiind nevoie de mult spaţiu sau de eforturi logistice mari.
 
„Cererea şi necesitatea de a include criosauna în industria sportivă se bazează pe înalta ei eficienţă, cu atât mai mult cu cât aceasta nu poate face rău unui sportiv ci, dimpotrivă, îi îmbunătăţeşte rezultatele competiţionale, având efecte pozitive asupra întregului organism”, a spus Dragoş Pălămidă, Managing Partner CrioBio.
 
În Bucureşti, criosaunele sunt disponibile în centrele CrioBio situate în cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primăverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) şi Calea Griviţei nr. 3 (la intersecţia cu Calea Victoriei). Pentru programări sunaţi la: 0728.874.411. Preţ: 75 lei/procedură.
 
Despre aerocrioterapie
Aerocrioterapia, practicată în cabinele criosaunelor, activează toate resursele fiziologice ale organismului, declanşând regenerarea acestuia din interior, pe cale naturală.  Aceasta stimulează sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. În plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, reîntinereşte pielea, creşte libidoul şi diminuează consecinţele stresului zilnic.
Aerocrioterapia are aplicaţii multiple, de la estetică şi wellness (se „ard” până la 1000 kcal/procedură) până la medicină sportivă (reglarea tonusului muscular, refacerea după efort sau accidentări) şi tratarea diverselor afecţiuni, într-un timp foarte scurt.
 
Despre CrioBio
CrioBio este o companie românească care a deschis primele centre de aerocrioterapie din Bucureşti. De asemenea, CrioBio comercializează cabinele de aerocrioterapie/criosaune. Acestea pot fi instalate în clinici medicale, saloane de înfrumuseţare, centre sportive, săli de fitness, staţiuni, sanatorii, acasă. Pentru mai multe detalii accesaţi http://www.facebook.com/pages/Criosauna-Bucuresti/259709214059346 sau www.criobio.ro.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Gelu Cosma, Kinetic Sport Medicine: „Am deschis cea mai moderna clinica de recuperare medicala din Romania si chiar din sud-estul Europei” Clinica de recuperare medicala Kinetic Sport Medicine s-a mutat in luna noiembrie a.c. intr-un spatiu modern, cu suprafata de 500 mp, situat pe Str. Nicolae Caramfil nr. 85A, etaj 2, sector 1, Bucuresti.
Frumusete De Gheata - Crioterapia Criosauna - Sauna la rece Daca ai vrea sa mergi la sauna, dar nu suporti caldura si crezi ca sauna implica neaparat caldura, te inseli! Trebuie sa stii ca exista si sauna la rece! Criosauna este opusul saunei clasice: metoda terapeutica utilizata in criosauna este terapia prin frig, cunoscuta...
Seminar româno-olandez privind rezistenţa antimicrobiană organizat marţi, la Bucureşti Ambasada Olandei la Bucureşti, în colaborare cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează, marţi, Seminarul româno-olandez privind rezistenţa antimicrobiană.
Rezistenţa la medicamentele antimicrobiene se menţine la un nivel ridicat în Uniunea Europeană (raport EFSA) Rezistenţa la medicamentele antimicrobiene manifestată de bacteriile de la om, animale şi din alimente se menţine la un nivel ridicat în Uniunea Europeană (UE), a avertizat Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (European Food Safety Authority - EFSA) într-un raport dat publicităţii miercuri...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...