Cele mai citite
 


Despre Conferinţa Ştiinţifică de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”
luni, 31 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Altfel de medicina
 

 

 
 
 
Declaraţia Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport:

 

 

„Ca în fiecare ultimă săptămână a lunii Octombrie, de douăzeci de ani, Consiliul Științei Sportului din România împreună cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport au organizat, sub patronajul COSR și cu găzduirea generoasă în noul său sediu, „Conferința anuală de știința sportului”, orientată în acest an către un subiect de importanță crescută pentru performanța sportivă de top: „Recuperarea și reabilitarea în sport”.
 
Printre manifestări s-au aflat cinci prezentări ale unor tehnici de refacere sau recuperare prezentate de specialiști străini sau români și de reprezentanții unor firme producătoare de tehnologii utile procesului de refacere după efort.
Au ținut conferințe: dr. Urlich RANDOLL (Matrix Center, Munchen, Germania), Dan SIMULE (reprezentant POWERBREATHE România), Hans Jorg Greober(Zimmer Medizin Systeme, Neu-Ulm, Germania), Dragoș PĂLĂMIDĂ (CrioBio, București) și Bostjan Simunic(TMG-BMC, university of Pimorska, Slovenia.
 
Astfel, specialiștii prezenți au putut lua cunoștință de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei și a diagnosticului bazat pe tensomiografie.
Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinței au avut menirea de a-i convinge pe cei interesați de progresul realizat atât în instrumentalizare refacerii cât și în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, știința managenemtului refacerii și recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoașterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial.
 
Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania și CrioBio-Romania au atât acoperirea teoretică deplină cât și soluțiile la îndemâna organizațiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziție o Criosaună pe deplin funcțională pe care cei curioși au putut constata efectele  benefice prin experiență personală.”
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CRIOTERAPIA CA METODĂ EFICIENTĂ DE REFACERE A SPORTIVILOR Criosauna prezentată în cadrul Conferinţei Ştiinţifice de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”
Recuperare medicală sportivă – un concept nou de terapie prin sport ce îmbină antrenamentul funcțional cu terapia pe aparate de ultimă generație, omologate medical - în premieră în România, la Centrul de Recuperare Medicală Sportivă al clinicii Provita – Diagnostic și tratament - soluții pentru pacienți cu diverse afecțiuni, sportivi amatori sau profesioniști - specialiști în recuperare medicală ortopedică și sportivă, cu experiență și specializări...
Roche prezinta la ASCO date noi importante referitoare la gama extinsa de molecule aflate in cercetare, destinate tratarii cancerului Roche a anuntat ca noi date importante din studiile clinice pentru mai multe medicamente destinate tratarii cancerului, aflate in cercetare sau deja aprobate, vor fi prezentate la a 49-a reuniune anuala a American Society of Clinical Oncology (ASCO), care se va desfasura la Chicago in perioada 31 mai...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Congresul Internaţional al organizațiilor de Medicină Integrativă S-au deschis porțile celei de-a doua ediții a Congresului Internațional al Organizațiilor de Medicină Integrativă ce va avea loc pe 24 octombrie la Rin Airport Hotel, Otopeni.
Congresul Internaţional al organizațiilor de Medicină Integrativă S-au deschis porțile celei de-a doua ediții a Congresului Internațional al Organizațiilor de Medicină Integrativă ce va avea loc pe 24 octombrie la Rin Airport Hotel, Otopeni.