Cele mai citite
 


Acţiunile emise de Christian Dior, Danone, Heineken şi Loreal vor fi tranzacţionate de luni la BVB
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Acţiunile emise de Christian Dior, Danone, Heineken şi L'Oreal vor fi tranzacţionate, începând de luni în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti - Secţiunea valori mobiliare admise la tranzacţionare şi pe o piaţă reglementată, informează BVB.
Acţiunile celor patru emitenţi beneficiază de serviciul de Market Making furnizat de SSIF Tradeville.
Christian Dior este o companie de tip holding cu sediul în Franţa care comercializează o gamă variată de bunuri de lux. Compania are şase linii principale de produse: haute couture, comercializate sub brandul Christian Dior; vinuri şi băuturi alcoolice, care includ brandurile Moet&Chandon, Dom Pérignon, Veuve Clicquot şi Hennessy; accesorii şi articole din piele, cuprinzând Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan, Celine şi Thomas Pink; parfumuri şi cosmetice, incluzând brandurile Guerlain, Givenchy şi Christian Dior; ceasuri şi bijuterii, cuprinzând brandurile TAG Heuer, Fred, Chaumet şi Zenith; retail selectiv, cu branduri precum Sephora, DFS şi Le Bon Marche.
Christian Dior are o capitalizare bursieră de circa 16,2 miliarde de euro, iar în 2010 a înregistrat o cifră de afaceri de 21,1 miliarde de euro şi un profit net de 1,3 miliarde de euro.
Piaţa reglementată pe care este admis la tranzacţionare acest emitent este Euronext Paris.
Danone este o companie franceză care face parte din industria de procesare a alimentelor, sector care cuprinde cinci categorii: producţia de lactate, apă îmbuteliată, cereale, îngheţată şi lapte. Produsele lactate (în special iaurturile) ocupă cea mai mare pondere în vânzările Danone din primele 6 luni din 2011, aproape 59%. Divizia de alimente nutritive pentru copii este a doua ca mărime, cu 18,69% din vânzări, urmată de divizia de apă îmbuteliată (17,14%) şi de segmentul de medicamente nutritive (5,87%).
Compania este lider mondial pe piaţa produselor lactate cu o cotă de piaţă de aproximativ 23% şi ocupă poziţia secundă pe celelalte pieţe pe care activează: apa îmbuteliată, alimente nutritive şi medicamente nutritive. Principalele branduri ale companiei sunt: Activia, Actimel, Evian şi Bledina. Produsele oferite de linia de business 'medicamente nutriţionale' sunt comercializate în farmacii şi spitale sub mărcile Nutricia şi Fortimel.
Compania are o capitalizare de piaţă de aproape 30 miliarde euro şi o cifră de afaceri pe ultimele 12 luni de 18,4 miliarde euro.
Piaţa reglementată pe care este admis la tranzacţionare acest emitent este Euronext Paris.
Heineken este principalul producător de bere din Europa, cu prezenţă şi pe piaţa din România, unde deţine patru fabrici la care lucrează aproximativ 1.100 angajaţi. Heineken are cel mai variat portofoliu de produse din piaţa locală, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gosser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita, Haţegana şi mărcile de import Zipfer şi Edelweiss.
Compania are peste 200 de mărci de bere şi cidru.
Piaţa reglementată pe care este admis la tranzacţionare acest emitent este Euronext Paris.
L'Oreal, companie fondată în 1907 şi având sediul central în Franţa, deţine poziţia de lider mondial pe piaţa produselor cosmetice. Grupul este prezent în aproximativ 66 de ţări totalizând peste 66.600 de angajaţi (în S1/2011) şi având 38 de fabrici răspândite în întreaga lume. În 2010, L'Oreal a produs, la nivel mondial, aproximativ 5,7 miliarde de unităţi ale diverselor produse comercializate sub cele peste 500 de mărci comerciale înregistrate. Tipurile de produse pe care se axează compania sunt: colorarea şi îngrijirea părului, îngrijirea pielii, protecţie solară, machiaj, styling şi parfumuri. L'Oreal este unul dintre liderii industriei în privinţa activităţii de cercetare-dezvoltare, numai în 2010 înregistrând 612 brevete de invenţii.
Grupul îşi cultivă cu atenţie imaginea de promotor al dezvoltării durabile, fapt ce a condus la includerea sa în indici de dezvoltare durabilă cum ar fi DJSI World şi FTSE4Good.
Piaţa reglementată pe care este admis la tranzacţionare acest emitent este Euronext Paris.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Danone: Buget de 203 milioane euro pentru cercetare-dezvoltare în 2010 Paris, 20 mar /Agerpres/ - Trimisul special Agerpres, Nicoleta Gherasi, transmite: Institutul Daniel Carraso al companiei Danone a avut, în 2010, alocaţi pentru cercetare - dezvoltare un buget de 203 milioane euro, potrivit directorului de comunicare al Institutului, Francoise Neant.
Laptele nu este neapărat un prieten pe viaţă Şi dacă produsele lactate n-ar fi 'prietenii noştri pe viaţă', aşa cum spune un celebru slogan publicitar din anii 1990? Consumul de lapte este în scădere de 20 de ani, micşorându-se cu 24% între 1999 şi 2007, potrivit Agenţiei franceze de securitate sanitară a alimentelor, citată de cotidianul Le Monde...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Tetra Pak a relansat campania „Da, lapte!”, care ne reamintește beneficiile consumului de lapte Bucureşti, 9 iulie 2012 – Tetra Pak, lider în industria procesării şi ambalării alimentelor, a relansat campania „Da, lapte!” prin care sunt comunicate principalele beneficii ale consumului de lapte asupra sănătății fiecăruia dintre noi.
Trusted Brands 2013 - Mărcile în care au încredere românii Categoriile de Vitamine Eurovita şi furnizorii servicii internet RCS&RDS, se află în topul preferinţelor consumatorilor din România, cu o creştere de 9% faţă de 2012, în clasamentul "Trusted Brands 2013 - Marcile în care au încredere românii", potrivit unui studiu realizat de revista Reader's Digest...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...