Cele mai citite
 


Africa: Până la 66% dintre nou-născuţi nu sunt înregistraţi în unele ţări
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Până la două treimi din naşterile care au loc în unele ţări din Africa nu sunt înregistrate, a atras atenţia luni organizaţia internaţională Plan International, în ziua în care omenirea marchează venirea pe lume a locuitorului cu numărul 7 miliarde, transmite AFP.
Potrivit organizaţiei, în Liberia sunt înregistrate doar 16% din naşteri, iar în Niger 32%.

Plan International subliniază necesitatea înregistrării nou-născuţilor în această zonă a lumii, unde populaţia se dublează la fiecare 20 de ani şi unde există un mare deficit de şcoli, spitale şi locuinţe.

"Mulţi copii sunt privaţi de acces la educaţie şi, în absenţa certificatelor de naştere, ei sunt ca şi invizibili, fără acces la drepturile lor fundamentale", se arată în comunicatul publicat la Dakar.

În cel mai recent raport al ONU cu privire la populaţia mondială se estimează că numărul locuitorilor Africii va creşte de peste trei ori în secolul al XXI-lea.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.
Creştere îngrijorătoare în lume a deceselor la nou-născuţi Numărul de nou-născuţi care mor în prima lună de viaţă a crescut în cursul ultimilor ani în lume, în pofida unei scăderi globale a mortalităţii infantile, potrivit unor experţi internaţionali reuniţi la Johannesburg, în Africa de Sud.
Raport OMS: Lupta împotriva malariei încetineşte Finanţarea globală pentru lupta împotriva malariei a rămas la acelaşi nivel în ultimii doi ani, ameninţând să inverseze 'progresele remarcabile recente' în eforturile de a controla una din cele mai ucigaşe boli infecţioase din lume, avertizează un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ publicat...
ONU recomandă cursuri de educaţie sexuală în şcoli de la vârsta de 12 ani Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), agenţie specializată a Naţiunilor Unite, a subliniat vineri importanţa predării unor cursuri de educaţie sexuală în şcoli începând de la vârsta de 12 ani pentru a-i familiariza pe copii cu utilizarea contraceptivelor, informează AFP.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.