Cele mai citite
 


Iaşi: Cardiacii, afectaţi de criză şi rectificările bugetare negative
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele cu afecţiuni cardiace grave, aflate pe lista de aşteptare a Institutului de Boli Cardiovasculare 'G. Georgescu' din Iaşi, riscă să nu mai poată fi tratate sau operate, începând din luna noiembrie, din cauza lipsei fondurilor.
Prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cradiovascularare 'G. Georgescu', susţine că anul acesta bugetul unităţii medicale a fost de 4 milioane de lei, spre deosebire de anul trecut când s-au alocat 7 milioane de lei.
Suma acordată pentru acest an este suficientă doar până cel mult la sfârşitul lunii octombrie, susţine medicul, întrucât numărul pacienţilor a crescut cu 30 la sută, în medie fiind programaţi aproximativ 1.500 de bolnavi care vin la Iaşi atât din judeţele Moldovei, cât şi din alte zone ale ţării.
Pentru a face faţă situaţiei, conducerea unităţii medicale a impus aşa-numitele liste de aşteptare pentru internări, prioritare fiind cazurile foarte grave. În unele dintre cazuri, dacă nu se vor aloca fondurile necesare până la sfârşitul anului, selecţia naturală îşi va spune cuvântul.
'Bugetul nostru a scăzut cu 38 la sută faţă de anul trecut, iar numărul pacienţilor a crescut cu 30 la sută. Bugetul alocat este suficient pentru cele necesare unor intervenţii chirurgicale doar până în luna octombrie', a explicat prof. dr. Tinică.
Cazul nu este singular, în aceeaşi situaţie aflându-se şi institutele similare din Timişoara şi Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trei operatii de mare risc, pe cord deschis, au fost efectuate cu succes la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov Trei operații de mare risc, pe cord deschis, au fost efectuate cu succes la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov, joi 12 noiembrie și vineri 13 noiembrie, cu colaborarea unei echipe de specialiști din Franța.
Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Arad: În această săptămână, îşi începe activitatea Clinica de chirurgie cardiacă şi vasculară din cadrul UVVG Din această săptămână, în municipiul Arad îşi va începe activitatea Clinica de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară, care va funcţiona în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică ''Sfântul Gheorghe'' al Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad.
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Timiş: Institutul de Boli Cardiovasculare a aniversat 20 de ani de activitate chirurgicală Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) Timişoara a aniversat sâmbătă 20 de ani de activitate chirurgicală pe cord deschis, prilej cu care la Opera Naţională Română Timişoara a avut loc un simpozion la care au participat aproape două sute de invitaţi din ţară şi străinătate, chirurgi, parteneri de ...
Timiş:Institutul de Cardiologie şi-a întrerupt activitatea chirurgicală din cauza lipsei de materiale Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara şi-a întrerupt activitatea chirurgicală, ca urmare a lipsei de materiale sanitare şi medicamente, iar pacienţii cu infarct sunt în pericol de moarte, a anunţat, luni, prof. univ. dr. Marian Gaşpar, şeful Secţiei...