Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Vaccinarea antigripală va începe abia săptămâna aceasta
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea antigripală a persoanelor aflate în grupele de risc va începe în judeţul Bistriţa-Năsăud din această săptămână, a declarat luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.
"Pentru că au apărut câteva probleme în licitaţia naţională a Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică au primit fonduri pentru a demara în regim de urgenţă licitaţii pentru o primă cantitate de vaccin antigripal, pentru că aceasta este perioada în care se începe vaccinarea. Noi am terminat licitaţia, chiar astăzi (luni - n.r.) vom ridica vaccinul de la Bucureşti şi vom începe vaccinarea în primul rând cu persoanele din grupele de risc", a precizat Andriţoiu.
Prin licitaţia organizată de DSP Bistriţa-Năsăud s-au achiziţionat 6.400 de doze de vaccin antigripal, printre cei care vor fi vaccinaţi primii numărându-se personalul medical, bătrânii din unităţile de asistenţă socială şi copiii de la preventoriul TBC din localitatea Ilişua.
Anul trecut, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost folosite aproximativ 20.000 de doze de vaccin antigripal.
De la venirea toamnei nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în judeţ, însă scăderea temperaturilor a făcut ca numai săptămâna trecută să fie raportate aproape 2.700 de viroze respiratorii şi 144 de cazuri de pneumonie, 54 dintre pacienţi necesitând internarea. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de un sfert din dozele de vaccin antigripal solicitate au ajuns în judeţ Necesarul de doze de vaccin antigripal de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud este acoperit, în prezent, în proporţie de 22%, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit, marţi, doar 3.800 din cele 17.000 de doze solicitate Ministerului Sănătăţii, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către...
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.