Cele mai citite
 


Consulatul General al României la Szeged: 14 români decedaţi pe Austostrada M43, în Ungaria, într-un accident grav
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani, au decedat într-un accident grav de circulaţie produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1,00, pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, în urma impactului între un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia, a declarat pentru AGERPRES Răzvan Ciolca, consul la Consulatul General al României de la Szeged.
De asemenea, un al 15-lea pasager al microbuzului se află în stare foarte gravă internat la Spitalul Universitar din Szeged, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.
"Din datele preliminare consemnate de poliţiştii maghiari, rezultă că şoferul TIR-ului românesc a adormit la volan, a rupt parapeţii despărţitori ai sensurilor şi a lovit în plin microbuzul care se deplasa regulamentar", a menţionat sursa citată.
El a arătat că şoferul TIR-ului a fost stabilizat de medici la spitalul menţionat, iar soţia lui se află cu el şi luni dimineaţă urmează să dea declaraţie poliţiştilor. Totodată, va da declaraţii şi şoferul unui al doilea TIR românesc, de la aceeaşi companie de transport, care circula în spatele colegului său.
"Microbuzul se afla într-o stare jalnică, eu nu am putut verifica nici măcar numerele de înmatriculare, însă pompierii maghiari au spus că avea număr de Spania, iar biletele pasagerilor erau de Spania-România", a spus consulul Răzvan Ciolca, arătând că s-a deplasat la faţa locului la circa o jumătate de oră după producerea accidentului, când victimele încă nu fuseseră descarcerate.
"Am preluat datele din actele de identitate şi am anunţat responsabilii Ministerului de Interne de la Bucureşti, care urmează să anunţe familiile. Suntem în contact cu Clinica Spitalului Universitar în legătură cu starea pasagerului aflat internat", a mai spus consulul.
Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, autotrenul românesc implicat în accident plecase din Arad şi avea ca destinaţie Budapesta. Purtătorul de cuvânt al MAE a precizat că nu poate comunica numele companiei căreia îi aparţine autotrenul respectiv. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
14 români decedaţi pe Austostrada M43, în Ungaria, într-un accident grav Un număr de 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani, au decedat într-un accident grav de circulaţie produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei locale 1,00, pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, în urma impactului între un TIR înmatriculat...
Accidente rutiere în străinătate în care au fost implicaţi cetăţeni români (cronologie) La 3 mai 2015, 11 persoane au fost rănite, 3 dintre ele în stare gravă, în urma răsturnării unui autocar pe o şosea din apropierea localităţii Reuth din sudul Germaniei. Autocarul aparţinea unei firme de transport înregistrate în România. Printre ceilalţi 8 răniţi se numără şi 2 copii, de opt şi, respectiv...
Autocar cu români, implicat într-un accident de circulaţie în Ungaria; 22 persoane au fost rănite Un autocar în care se aflau mai mulţi români a fost implicat, vineri seara, într-un accident rutier în Ungaria, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, în urma evenimentului rutier 22 de persoane fiind rănite, informează Ministerul Afacerilor Interne.
MAE: Accident Ungaria - 5 români, aflaţi la Spitalul Szeged Cinci români, victime ale accidentului din Ungaria, se află la Spitalul Szeged, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES de MAE.
MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul din Ungaria vor fi externaţi sîmbătă Starea cetăţenilor români răniţi în accidentul de autocar din Ungaria este stabilă iar doi dintre ei vor fi externaţi în cursul zilei de sâmbătă, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis AGERPRES.
MAE: Patru români, implicaţi într-un accident în Ungaria Patru cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident grav pe teritoriul Ungariei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a transmis Consulatul General al României la Szeged informat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Csongrad, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis AGERPRES.