Cele mai citite
 


Fiinţa umană cu numărul şapte miliarde s-a născut în Rusia şi nu în Asia, susţine Moscova
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fiinţa umană cu numărul şapte miliarde s-a născut în noaptea de duminică spre luni la Kaliningrad, iar bebeluşul 'aniversar' va fi numit Piotr, a afirmat Ivan Marciuk, directorul maternităţii din această enclavă vestică a Federaţiei Ruse, într-o declaraţie pentru RIA Novosti.
Mai devreme, reprezentanţa trimisului special al preşedintelui rus în Extremul Orient anunţase că locuitorul cu numărul şapte miliarde al Terrei s-a născut la Petropavlovsk-Kamceatsk - oraşul cel mai estic de pe teritoriul Federaţiei Ruse în noaptea spre 31 octombrie, la ora locală 00:19 (duminică 16:19, ora Moscovei). Băieţelul, care la naştere a cântărit 3600 de grame, a fost numit Aleksandr.

Anterior, agenţia France Presse relatase că fiinţa umană cu numărul şapte miliarde a venit pe lume în persoane unei micuţe filipineze cu prenumele Danica, a cărei naştere a fost celebrată la Manilla.

Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) a ales 31 octombrie ca ziua în care omenirea va ajunge la şapte miliarde de persoane.

În acest context, agenţia de presă RIA Novosti scrie că experţii ONU au ales oraşul Kaliningrad ca loc simbolic al schimbării demografice la nivel mondial.

Potrivit deciziei UNFPA şi Rosstat /Agenţia rusă pentru statistică/, adeverinţa cu numărul şapte miliarde ar trebui să i se acorde primului copil născut la 31 octombrie 2011.

Având în vedere că este imposibil de calculat cu exactitate care dintre nou-născuţi este nr.7 miliarde, această acţiune este mai mult simbolică şi experţii ONU au decis să-i atribuie acest titlu bebeluşului din Kaliningrad, susţine RIA Novosti.

Deocamdată nu se ştie căruia dintre nou-născuţii din noaptea trecută i se va 'conferi' această calitate.

În Rusia, la acest titlu pretinde însă şi nou-născutul din Petropavlovsk-Kamceatsk. Guvernatorul regiunii, Vladimir Iliuhin, l-a înştiinţat deja pe trimisul special al preşedintelui în acest ţinut, Viktor Işaev, în această privinţă. El i-a înmânat deja mamei bebeluşului certificatul aniversar şi i-a promis un apartament cu două camere din fondul locativ de stat.

'Se ştie foarte bine că ţara noastră începe din Kamceatka. Prin urmare, credem că fiinţa umană cu numărul 7 miliarde s-a născut aici', a afirmat tranşant guvernatorul.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia începe războiul împotriva vrăjitorilor şi vindecătorilor Moscova, 1 nov/Agerpres/ - În Rusia există circa 800 000 de vrăjitori şi vindecători, a anunţat luni, la o conferinţă de presă la RIA Novosti, directorul adjunct al Institutului de Psihologie al Academiei de Ştiinţe din Rusia, Andrei Iurevici, relatează site-ul fr.rian.ru.
Rusia: 21 de studenţi străini 'în stare critică' după un incendiu într-un cămin la Moscova Douăzeci şi unu de studenţi străini se aflau joi în 'stare critică' dintr-un total de 43 de persoane rănite, după un incendiu izbucnit într-un cămin universitar din Moscova, a indicat pentru AFP o purtătoare de de cuvânt a autorităţilor municipale.
(Corespondenţă)Peste 20.000 de sârbi din Kosovo solicită cetăţenia rusă invocând motive de securitate (revista presei) Moscova, 15 nov - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Peste 20.000 de sârbi din Kosovo s-au adresat Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, cu solicitarea de a primi cetăţenie rusă. Potrivit Ambasadei Rusiei la Belgrad, sârbii speră că paşapoartele ruseşti le vor asigura...
Rusia ar putea desfăşura grăniceri la frontiera tadjico-afgană, temându-se de instabilitatea din Afganistan /Reuters/ Rusia ia în considerare desfăşurarea de grăniceri la graniţa dintre Tadjikistan şi Afganistan, în contextul temerilor privind creşterea instabilităţii în Afganistan după retragerea trupelor NATO din această ţară, prevăzută să se încheie până la sfârşitul anului viitor, a declarat ambasadorul rus la Kabul...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...