Cele mai citite
 


Sindicatele din sistemul de Ambulanţă resping Legea unică a salarizării
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suntem nemulţumiţi de modul cum s-a elaborat proiectul salarizării unice, pentru care nu am fost consultaţi, la acest proiect participând doar reprezentanţii SANITAS, şi fără a fi invitaţi partenerii sociali, parte semnatară a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură, a declarat, miercuri, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa /FNSA/, Gheorghe Chis.
Sindicatul Ambulanţa a cerut o întâlnire comună cu toţi partenerii sociali din Sănătate şi au cerut amânarea asumării răspunderii guvernului pe acestă Lege.
'Faptul că preşedintele SANITAS, Marius Petcu, a monopolizat întâlnirea şi a făcut declaraţii presei la ieşirea de la Guvern, prin care a afirmat că reprezintă personalul din sănătate şi că totul s-a rezolvat pozitiv a produs tensiuni în rândul celorlalte federaţii sindicale din sănătate, fiind provocaţi să protestam şi să cerem Guvernului amânarea asumării legii. SANITAS nu reprezintă tot personalul din Sănătate, ci doar o parte dintre asistenţii medicali din spitale şi contestăm afirmaţiile domniei sale', precizează, într-un comunicat de presă, preşedintele FNSA.
Printre punctele importante solicitate de către sindicate se află: amânarea asumării răspunderii pentru Legea unică de salarizare şi invitarea cât mai urgent la discuţii.
,,În situaţia în care până în data de 15 septembrie nu vom avea discuţii cu ministru Sănătăţii, suntem pregătiţi să declanşăm un protest naţional la nivelul tuturor serviciilor de Ambulanţă din ţară', susţine Chis.
FNSA este membră a Blocului Naţional Sindical/BNS/, şi reprezintă interesele sociale, profesionale şi salariale ale celor 13.000 de angajaţi din toate serviciile de Ambulanţă din România - medici, asistenţi medicali, ambulanţieri, conducători auto, conducători de şalupe medicale şi personal TESA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea SANITAS se întâlneşte cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, luni, la ora 14,00 Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, se va întâlni luni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe marginea contractului colectiv de muncă din sistemul sanitar, de rezultatul acestei întâlniri depinzând calendarul acţiunilor de protest din perioada următoare.
Federaţia Sanitas a anunţat amânarea grevei de joi şi suspendarea conflictului Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat miercuri că greva care era anunţată pentru joi, 28 noiembrie, se amână, conflictul fiind suspendat.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
MS şi SANITAS au convenit asupra identificării de soluţii privind veniturile personalului medical Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi reprezentanţii Sanitas au convenit luni asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea de posturi bugetate şi vacante din sistemul sanitar.
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, miercuri, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua miercuri, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...
Sindicaliştii de la Sanitas continuă, marţi, acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii Membrii Federaţiei Sanitas din România vor continua marţi, între orele 10,00 şi 12,00, acţiunea de pichetare a sediului Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate...