Cele mai citite
 


Fotbal: Galamaz are fractură de os zigomatic şi va lipsi cel puţin 45 de zile
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaşul George Galamaz are fractură de os zigomatic, după ce a fost lovit duminică seara de un suporter al formaţiei Petrolul Ploieşti, şi va fi indisponibil timp de cel puţin 45 de zile, anunţă clubul de fotbal Steaua pe site-ul său oficial, citat de Agerpres.
După investigaţiile în regim de urgenţă efectuate de Spitalul Judeţean Ploieşti şi la Spitalul Militar Central din Bucureşti, după producerea incidentului, George Galamaz a rămas internat în noaptea de 30 spre 31 octombrie pentru monitorizarea necesară în astfel de cazuri.
Luni dimineaţă o comisie medicală din cadrul Spitalului Militar Central, formată dintr-un medic specialist neurochirurg buco-maxilo-facial şi unul specialist ORL, a continuat investigaţiile şi a pus diagnosticul de fractură de os zigomatic drept prin înfundare, medicii interzicând activitatea jucătorului o perioadă de cel puţin 45 de zile, precizează comunicatul.
În perioada imediat următoare Galamaz va fi atent monitorizat medical în scopul evitării oricărei complicaţii cerebrale ce poate surveni după acest tip de traumă.
Fractura survenită necesită 45 de zile de repaus pentru consolidare, orice nou contact survenit la acest nivel, (lucru inevitabil în fotbal) putând avea urmări tragice pentru sănătatea lui George Galamaz. ''Doar şansa pe care a avut-o jucătorul (dacă se poate numi şansă) a făcut ca traumatismul cranio-cerebral suferit să se soldeze doar cu o fractură şi nu cu urmări mult mai grave, care să-i fi periclitat nu numai activitatea sportivă, ci şi viaţă'', se mai arată în comunicat.
Fundaşul stelist George Galamaz a fost lovit de un suporter al echipei Petrolul, pătruns pe teren la meciul care avea loc duminică seara, în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal. Ulterior, portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a fost lovit în spate de o petardă aruncată din peluza unde se aflau suporteri ai echipei gazdă.
AGERPRES (AS/Mihai Ţenea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Mureş: Fotbalistul Victor Astafei, care a suferit o fractură craniană, va sta două luni în afara terenului Fotbalistul Victor Astafei, de la FCM Târgu Mureş, care s-a accidentat grav, vineri seara, în timpul partidei cu Astra Ploieşti, fiind diagnosticat cu fractură craniană, va sta două luni în afara terenului de joc, informează site-ul clubului.
Prahova: Două persoane rămân internate după prăbuşirea podeţului cu staff-ul de campanie al PSD Două dintre cele zece persoane rănite, duminică, după ce podeţul pe care încercau să îl traverseze s-a prăbuşit au rămas internate, iar în cazul alteia încă se efectuează investigaţii, însă cel mai probabil nu va rămâne sub supraveghere medicală.
Fotbal: Cosmin Băcilă a fost operat şi începe recuperarea funcţională de miercuri Fotbalistul Cosmin Băcilă, de la echipa Pandurii Târgu Jiu, care a fost operat marţi la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias", va începe recuperarea funcţională chiar de miercuri pentru menţinerea tonusului muscular, proces care va continua şase săptămâni asociat cu kinetoterapie...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Spitalul Militar Central: În prezent mai sunt internaţi şase răniţi în incendiul din Colectiv În Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central mai sunt internaţi în prezent şase răniţi în clubul Colectiv, aceştia aflându-se pe Secţia de Chirurgie plastică, informează un comunicat al instituţiei medicale transmis vineri AGERPRES.