Cele mai citite
 


La 12 ani, copiii beau echivalentul a 19 pahare de vin pe săptămână
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dependenta si toxicologie
 

Un studiu britanic arată că tinerii consumă alcool în exces. Între 12 şi 13 ani, ei ar bea echivalentul a 19 pahare de vin pe săptămână, relatează 7sur7.be.

Raportul britanic, care ia în calcul trei studii ale Schools Health Education Unit, indică un consum de alcool foarte mare la tineri. Copiii între 12 şi 13 ani beau 28 de unităţi de alcool sau mai mult pe săptămână. Trei unităţi înseamnă 125 ml, adică două pahare mici de alcool. Copiii de peste 14 ani spun că se îmbată o dată pe săptămână. Circa 15% din cei intervievaţi declară chiar că sunt beţi de două ori pe săptămână.

Băieţii beau îndeosebi bere şi cidru, iar fetele, vin şi băuturi spirtoase. Majoritatea beau alcool acasă sau la prieteni.

Specialiştii sunt îngrijoraţi şi încearcă să stopeze acest alcoolism incipient. 'Copiii ai căror părinţi fac abuz de alcool sunt mai susceptibili să aibă aceleaşi probleme mai târziu. Este esenţial ca aceşti copii şi familiile lor să aibă acces la un serviciu de ajutor', spun ei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alcoolul de sâmbătă seară, periculos pentru inimă Cine consumă în exces băuturi alcoolice sâmbătă seară riscă de aproape două ori mai mult să moară în urma unei crize cardiace decât dacă băutura ar fi repartizată pe tot parcursul săptămânii, arată un studiu comparativ realizat în Franţa şi la Belfast, postat online miercuri de British Medical Journal...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Primul studiu care evaluează serviciile medicale pentru persoanele cu consum problematic de alcool Primul studiu naţional ce evaluează serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidenţiază nevoia de servicii medicale şi sociale specializate pentru acest grup la risc.
OMS: Europenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume Europenii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume, în condiţiile în care beau echivalentul a 12,5 litri de alcool pur pe an, sau aproape trei pahare de vin pe zi, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Comisia Europeană, informează Reuters...
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool (studiu) Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ).
Un studiu britanic distruge mitul batonului de cereale sănătos Batonul cu cereale nu este o gustare sănătoasă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consum Which? şi publicat de BBC, care practic distruge mitul clădit până în prezent în jurul batonului de cereale.