Cele mai citite
 


Lula a început chimioterapia împotriva unui cancer al laringelui
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a început luni, la spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, prima şedinţă de chimioterapie împotriva unui cancer al laringelui diagnosticat sâmbătă, potrivit unui jurnalist de la AFP.
Lula a venit la spital însoţit de soţia sa, Marisa Leticia, şi a evitat mulţimea de jurnalişti adunaţi în faţa spitalului.

Fostul preşedinte, care şi-a serbat cei 66 de ani joia trecută, este 'încrezător' în tratamentul pe care îl va urma împotriva cancerului, a precizat duminică pentru presă unul din medicii săi, Roberto Kalil Filho.

'Oncologii sunt optimişti (...) şi, datorită acestui tratament, Lula are 80% şanse de vindecare', a precizat specialistul.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă) Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.
O nouă tehnică de tratament promiţătoare pentru tratarea cancerului de pancreas O nouă tehnică experimentală permite pătrunderea în ţesuturile canceroase, deschizând potenţial calea pentru o chimioterapie mai eficace împotriva cancerului pancreatic avansat, potrivit unui studiu publicat în revista medicala americană Science Translational Medicine.
Medicament ce creşte durata de viaţă a pacientelor care suferă de cancer avansat de col uterin Un proiect prezentat la cea de-a 49-a reuniune anuală a Asociaţiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO), care se desfăşoară între 2 şi 4 iunie la Chicago, demonstrează că pacientele cu cancer de col uterin în stare avansată şi recurentă tratate cu Bevacizumab (Avastin), combinat cu chimioterapie, trăiesc...
Noi rezultate arată că Giotrif® (afatinib) a prelungit cu peste un an rata de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar cu cel mai comun tip de mutație EGFR (del19), comparativ cu tratamentul standard prin chimioterapie • Pacienții cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC), care prezintă mutații ale Receptorului pentru Factorul de Creștere Epidermal (EGFR) cu deleții în exonul 19, au supraviețuit, în medie, cu un an în plus, dacă au început tratamentul cu afatinib în loc de tratamentul standard...
Opinie pozitivă pentru primul anticorp monoclonal conjugat destinat tratamentului pacientelor cu cancer mamar metastatic HER2-pozitiv Decizia finală a Comisiei Europene privind aprobarea acestui nou medicament este așteptată pentru sfârșitul anului