Cele mai citite
 


Maramureş: Stadiul pregătirilor pentru iarnă, analizat de autorităţile judeţului
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2011-2012 în judeţul Maramureş a fost analizat luni în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Emil Marinescu a spus că au fost negociate direct acţiunile de deszăpezire cu societatea care se ocupă de reabilitarea drumului judeţean Cavnic - Bârsana (DJ 184), pe o porţiune de 56,2 km.
Pe celelalte sectoare de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri SA va asigura întreţinerea acestora, având organizate şase puncte de intervenţie. Societatea a pregătit utilajele de intervenţie, iar în stoc există 100 tone de material antiderapant.
Emil Marinescu a mai precizat că pe DJ 184 societatea respectivă va asigura intervenţia pe perioada de iarnă, inclusiv în interiorul unităţilor administrativ-teritoriale.
Directorul secţiei de drumuri naţionale Baia Mare, Cătălin Mureşan, a declarat că pe sectoarele de drumuri naţionale aflate în reabilitare (DN 18, Baia Sprie - Iacobeni, DN 1C Baia Mare - Dej şi E58 Baia Mare - Seini) activitatea de deszăpezire şi intervenţie pe perioada de iarnă o vor asigura firmele care au câştigat licitaţia.
Secţia de drumuri naţionale Baia Mare are, în prezent, în bazele de lucru peste 580 tone de nisip şi 200 tone de sare. Stocurile de material antiderapant vor fi completate cu cantităţile necesare până la mijlocul lunii noiembrie.
Directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, a precizat că au fost asigurate stocurile necesare de carburanţi şi lubrifianţi (material degivrant), inclusiv utilajele tehnice de intervenţie pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii a activităţii pe timpul iernii.
De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii la nivelul infrastructurii de cale ferată, Direcţie de Sănătate Publică (unităţi medicale, SMURD şi Ambulanţă), Electrica Baia Mare şi E-ON GAZ.
Şeful Centrului Operaţional al ISU Maramureş, locotenent-colonel Ioan Mureşan, a subliniat că s-au luat măsuri pentru limitarea pierderilor de căldură la subunităţile din teritoriu.
El a arătat că trebuie iniţiate demersuri pentru asigurarea resurselor financiare pentru procurarea materialului explozibil (dinamită şi capse), necesar pentru dinamitarea în cazul formării unor poduri de gheaţă pe cursurile de apă din teritoriu, care pot pune în pericol gospodării ale cetăţenilor sau infrastructura rutieră. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: CJSU a stabilit un plan de măsuri pe durata sărbătorilor de iarnă, cât şi pe durata sezonului rece Baia Mare, 26 nov /Agerpres/- Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a luat, de comun acord cu principalii responsabili din instituţiile implicate, o serie de măsuri în contextul sărbătorilor de iarnă cât şi pentru sezonul rece pentru sporirea siguranţa cetăţenilor, inclusiv pentru ...
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Maramureş: Mai mulţi oameni ai străzi au fost recuperaţi şi cazaţi în azilele de noapte Baia Mare, 9 ian /Agerpres/- Autorităţile judeţului Maramureş au identificat în urma unei acţiuni de noapte, 23 de persoane fără adăpost identificat pe raza municipiului Baia Mare care au fost transportate la centrele de cazare.