Cele mai citite
 


O delegaţie română a vizitat un spital din Siria în care sunt internaţi militari răniţi /SANA/
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie română formată din ziarişti şi reprezentanţi ai comunităţii siriene din România a vizitat sâmbătă Spitalul Tishreen din Damasc şi a ascultat relatările militarilor sirieni răniţi care contrazic informaţiile oferite de unele canale arabe şi străine, a informat agenţia siriană de ştiri SANA.
Membrii delegaţiei au discutat cu militari răniţi care au povestit cum bărbaţi înarmaţi cu arme automate şi explozibili au tras asupra lor fără să-i fi provocat, mulţi dintre ei fiind împuşcaţi în timp ce conduceau, iar alţii în ambuscade.
Jurnaliştii români au afirmat că imaginea soldaţilor răniţi dovedeşte că aceştia au fost implicaţi în confruntări intense şi că relatările pe care le-au auzit şi rănile militarilor arată existenţa unor persoane înarmate şi a unor acte grave de violenţă, exprimându-şi totodată speranţa că Siria va ieşi din criză cât mai repede, notează SANA.
Într-o întâlnire cu delegaţia română, directorul Spitalului Tishreen, Dr. Fayssal Hasan, a subliniat că 'numărul de martiri ai armatei ajunsese la 600 acum două săptămâni, împreună cu alte 3.000 de persoane rănite', adăugând că spitalul a tratat personal militar şi civili răniţi şi chiar membrii ai unor grupări teroriste care au primit tratament corespunzător. Potrivit agenţiei siriene, vizita delegaţiei a coincis cu funeraliile a nouă militari ucişi de grupuri armate teroriste.
În cursul aceleiaşi zile, membrii delegaţiei române s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ siriene, iar preşedintele acesteia, Ghassan al-Qala'a, a afirmat că sancţiunile europene şi americane au vizat întreg poporul sirian, însă populaţia va reuşi să depăşească consecinţele acestora.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MApN: Zece militari ucraineni răniţi, aduşi miercuri, cu o aeronavă militară, în România, pentru tratament şi recuperare O aeronavă militară C-27J Spartan care va avea la bord zece militari ucraineni răniţi, ce vor beneficia de tratament şi recuperare în România, va ateriza miercuri, în jurul orei 16,00, pe Baza 90 Transport Aerian, a informat Biroul de presă al MApN.
Zece răniţi din Ucraina vor fi trataţi în spitalele din România, spune ministrul Duşa Zece persoane rănite din Ucraina vor fi internate şi tratate în spitalele militare din România, după ce o echipă de medici militari români a efectuat la Kiev trierea pacienţilor, a anunţat miercuri ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
SUUMC,despre evoluţia celor 10 militari ucraineni răniţi, aduşi la Bucureşti: Au intrat în procesul de evaluare clinică şi paraclinică Militarii ucraineni transferaţi, miercurea trecută, de la Baza 90 Transport Aerian, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) 'Dr. Carol Davila', au fost consultaţi de o echipă medicală multidisciplinară, iar în acest moment "au intrat în procesul de evaluare clinică şi paraclinică în...
Duşa:Sper ca la finele anului o parte din secţiile centrului medical pentru militarii răniţi să fie operaţionale Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, că speră ca la finele acestui an o parte dintre secţiile Centrului de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii să fie operaţionale.
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.