Cele mai citite
 


O micuţă filipineză a majorat populaţia Terrei la şapte miliarde de oameni
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Asia a venit pe lume luni fiinţa umană cu numărul şapte miliarde în persoana unei micuţe filipineze cu prenumele Danica, a cărei naştere a fost celebrată la Manilla, relatează AFP.
Danica May Camacho, născută duminică, cu două minute înainte de miezul nopţii, la Jose Fabella Memorial Hospital, un spital public din capitala filipineză, este o fetiţă încântătoare de 2,5 kg.

Părinţii ei, Florante Camacho şi Camille Dalura, au fost felicitaţi de reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, care i-au adus şi un mic tort cu această ocazie.

'Ea este atât de frumoasă ! Nu-mi vine să cred că este al şaptelea locuitor al planetei', s-a emoţionat mama ei în sala de naşteri, invadată de ziarişti.

Danica a primit o bursă de studii, iar părinţii ei o sumă de bani pentru a-şi deschide un mic magazin.

Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a ţară printre cele mai populate din lume, având 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.

UNFPA, care şi-a publicat vineri ultimul raport, prevede că populaţia Terrei va continua să crească şi va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori în anul 2050 şi la peste 10 miliarde spre sfârşitul secolului.

Documentul avertizează asupra provocărilor la care trebuie să se aştepte lumea. Pentru ţările cele mai sărace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea găsirii unui loc de muncă pentru tineri. Fără a mai lua în calcul consecinţele încălzirii climatice, secetei şi exploziei demografice necontrolate în marile oraşe.

Pentru reprezentanta UNFPA în Filipine, Ugochi Daniels, 'lumea şi cei şapte miliarde de locuitori formează un ansamblu complex de tendinţe şi de paradoxuri', iar creşterea demografică face parte din 'adevărurile esenţiale la nivel mondial'.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
BM: Femeile din România câştigă 90 de cenţi la un dolar plătit pentru bărbaţii cu acelaşi job Femeile angajate în România câştigă 90 de cenţi în raport cu un dolar câştigat de un bărbat care are acelaşi loc de muncă, în timp ce în Europa şi în Asia Centrală raportul este de 80 de cenţi la un dolar, potrivit unui Raport al Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi.
India: În fiecare an peste 300.000 de copii mor la naştere Peste 300.000 de copii din India mor în fiecare an în primele 24 de ore de la naştere, cele mai multe decese fiind legate de infecţii care ar putea fi evitate, relevă un raport anual publicat marţi de organizaţia neguvernamentală 'Save the Children', transmite AFP.
Silueta ideala dupa nastere, cu ajutorul lipoaspiratiei Aparitia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc in viata unei femei. Desi aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afecteaza in mod vizibil corpul femeii. Cele mai evidente modificari ce au loc in timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Solutia care vine...
Abdominoplastia, solutia pentru un abdomen plat dupa nastere Dupa nastere, orice femeie doreste sa isi recapete silueta cat mai repede cu putinta. In multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exercitiile fizice intense nu pot topi grasimea acumulata in unele zone ale corpului si nu pot ajuta la intinderea pielii care atarna neplacut. Estetica postnatala...
Riscul de obezitate poate fi calculat de la naştere O metodă de calcul online permite de acum aprecierea riscului de obezitate la copii încă de la cea mai fragedă vârstă. Testul a fost realizat de o echipă internaţională, fiind desfăşurat pe finlandezi, italieni şi americani, relatează passionsante.be.
Un bistriţean şi-a "donat" ziua de naştere pentru a ajuta copiii cu autism Un bistriţean care a sărbătorit recent împlinirea a 41 ani a decis să îşi "doneze" în acest an ziua de naştere şi i-a rugat pe toţi prietenii săi ca banii pe care ar fi urmat să îi cheltuie cumpărându-i un cadou să îi dea, în schimb, Asociaţiei Autism Europa din Bistriţa.