Cele mai citite
 


Prea multe ore suplimentare fac să crească riscul de criză cardiacă (studiu)
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Afectiunile inimii
 

Zilele de lucru prea lungi sunt considerate un risc major de criză cardiacă, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători de la University College din Londra pe circa 7.000 de funcţionari (cu vârste cuprinse între 39 şi 62 de ani, dintre care două treimi au fost bărbaţi, fără boli coronariene), observaţi timp de zece ani, relatează passionsante.be.

Scopul studiului a fost analizarea unei eventuale legături între timpul de lucru şi riscul de a avea o criză cardiacă. El s-a desfăşurat pe un grup de 'salariaţi cu risc scăzut', ceea ce înseamnă că rezultatele ar putea fi şi mai semnificative în cazul unor meserii care presupun un mare efort fizic sau stres ridicat.

S-a dovedit că cine lucrează peste 11 ore pe zi - trei ore mai mult decât programul 'normal' - riscă cu 67% mai mult să fie victima unei crize cardiace, fatale sau nu. Pragul critic pentru funcţionari este 11 ore, însă ar putea fi mult mai scăzut în alte profesii cu expunere mai mare.

Cercetătorii, care publică rezultatele studiului în revista 'Annals of Internal Medicine', apreciază că 'orele suplimentare, dincolo de o anumită durată a timpului de lucru, trebuie să fie considerate ca un factor semnificativ de risc cardiac'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Relaţii foarte bune cu vecinii pentru reducerea riscului de criză cardiacă (studiu) Relaţii bune de vecinătate şi o atmosferă de coeziune socială ar putea reduce riscul unei crize cardiace, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Michigan, publicat marţi în revista Journal of Epidemiology and Community Health şi preluat de AFP.
Plictiseala cronică influenţează speranţa de viaţă (studiu) Potrivit unui studiu britanic, cine duce o viaţă anostă riscă să moară de o criză cardiacă cu 40% mai mult decât ceilalţi. Un nou studiu apărut în International Journal of Epidemiology arată că plictiseala poate fi mortală, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Frica de moarte agravează crizele cardiace (studiu) Pacienţii care au avut o frică acută de moarte în timpul unui infarct s-au ales cu leziuni cardiace mai grave şi sunt mai expuşi riscului de recidivă. Criza cardiacă produce la victimă un stres intens. Totuşi, această intensitate este variabilă la fiecare, ca şi consecinţele, scrie site-ul passionsante...
Şi bucuria poate frânge inima (studiu) Evenimentele fericite pot provoca şi ele o boală cardiacă, aşa-zisul sindrom al "inimii frânte", care de obicei este atribuit unui şoc emoţional intens negativ, provocat de exemplu de o despărţire sau moartea unei fiinţe dragi, arată o echipă de cercetători al căror studiu a apărut în publicaţia Societăţii...
Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbaţi (studiu) Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei decât la bărbaţi - este concluzia unui studiu realizat de cercetători britanici de la Universitatea din Leeds, care au examinat dosarele a 600.000 de pacienţi, relatează miercuri 7sur7.be.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.