Cele mai citite
 


Schimb de copii la o maternitate din Ural: Despăgubiri de circa 200.000 de dolari
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tribunal din regiunea Celiabinsk a decis luni ca maternitatea unde acum 12 ani s-a produs un schimb accidental de copii să plătească celor două familii prejudiciate despăgubiri în valoare a câte 3 milioane de ruble (101,200 de dolari) fiecăreia, transmite RIA Novosti.
Iniţial, reclamanţii - familiile Beliaev şi Iskanderov - ceruseră daune morale în valoare de câte cinci milioane de ruble, însă instanţa de judecată a hotărât ca secţia de maternitate unde a fost comisă greşeală să plătească doar 3 milioane de ruble fiecăreia dintre ele.

Cele două familii au aflat din întâmplare despre eroarea comisă acum 12 ani, atunci când Beliaevii au depus cererea de divorţ, iar tatăl a trebuit să facă un test de paternitate.Testul a arătat că niciul dintre soţi nu era părintele biologic al fiicei lor, iar o anchetă a poliţiei a stabilit că fiica lor creşte în familia Iskanderov.

Cele două adolescente sunt încă bulversate de turnura pe care a luat-o viaţa lor, venindu-le greu să accepte că cei care le-au crescut nu sunt părinţii lor biologici. Ambele familii s-au declarat reticente în a returna copiii părinţilor lor biologici.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia:Spital condamnat să despăgubească un bărbat care a dus o viaţă grea după ce a fost încurcat la maternitate Un tribunal din Tokyo a obligat, marţi, un spital nipon să plătească despăgubiri în valoare de 38 de milioane de yeni /circa 277.000 de euro/ unui bărbat care a dus o viaţă grea din cauză că la maternitate a fost încurcat cu alt bebeluş şi, prin urmare, a trăit într-o familie săracă, relatează agenţia...
Botoşani: Anchetă la Maternitate după ce un medic a recomandat gravidelor să nască în alt judeţ Botoşani, 3 dec/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus efectuarea unei anchete la Secţia de Obstretică şi Ginecologie, după ce unul din medici a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un text în care le recomandă gravidelor să evite să nască la Botoşani şi...
Iaşi: Maternitatea Elena Doamna a fost intabulată ca unitate de utilitate publică Terenul şi clădirile în care funcţionează Maternitatea Elena Doamna din Iaşi nu mai pot fi retrocedate întrucât aceasta unitate medicală a fost intabulată ca fiind spaţiu de utilitate publică, a declarat, miercuri, în plenul şedinţei Consiliului Judeţean, managerul instituţiei, Emil Anton.
Doctor român dat în judecată de un pacient căruia i s-a amputat penisul, declarat nevinovat de justiţia americană Laurenţiu Boeru, medic care profesează în Statele Unite, a fost declarat nevinovat săptămâna aceasta de un tribunal din Miami, la capătul unui proces care a început la 14 mai, intentat de un pacient peruan căruia i s-a amputat penisul din cauza unei infecţii survenite după o operaţie de implant genital...
Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.
UPDATE Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.