Cele mai citite
 


Un 'pancreas artificial' ar putea revoluţiona viaţa diabeticilor
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

În Franţa şi Italia a fost experimentat cu succes un sistem portabil de pompare a insulinei. Astfel, injecţiile cu insulină vor putea rămâne doar o amintire pentru diabetici, relatează Le Point.

Pentru prima oară, un diabetic din Montpellier, a cărui viaţă depinde de aportul permanent de insulină, a putut merge la restaurant, dormi la hotel şi petrece o dimineaţă întreagă fără să-i stea mintea la tratament, datorită unui 'pancreas artificial' autonom portabil. Patrick, 58 de ani, este încântat. Este primul care a experimentat acest sistem portabil de pompare a insulinei, care cuprinde un aparat de măsurare a glucozei, instalat sub piele, şi controlul informatic al acesteia instalat pe smartphone, declară AFP pr Eric Renard, medic coordonator al Centrului de investigaţii clinice Inserm-CHU din Montpellier.

Acest tip de pompă de insulină 'cu autoreglare' a fost prezentat la un congres consacrat tehnologiilor pentru diabet, care a avut loc la San Francisco, pe 27-29 octombrie. Măsurarea automată a glucozei este transmisă în permanenţă smartphone-ului, care comandă pompei cantitatea de insulină ce trebuie pompată pentru a menţine nivelul de zahăr din sânge (glicemia) la un nivel convenabil. Acest prim experiment a avut loc în paralel şi cu un bolnav italian din Padova, cu acelaşi succes.

Alţi opt bolnavi vor participa la acelaşi tip de experiment la Montpellier şi Padova.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ingrijirea copiilor care sufera de diabet zaharat de tip II Pana nu demult, Romania se lauda a fi printre statele europene cu cel mai mic numar de copii care sufera de diabet zaharat, insa aceasta boala a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai des intalnita si la noi in tara.
Diabeticii ar putea să nu-şi mai facă injecţii Cercetători francezi au reuşit să creeze primele linii de celule pancreatice umane funcţionale, deschizând astfel calea unor noi tratamente ale diabetului, scrie 20minutes.ch.
DIABETUL ZAHARAT- CE TREBUIE SA STIM, CE TREBUIE SA URMARIM 1. CE ESTE DIABETUL ? Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin valori crescute ale glucozei în sânge-hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. Este una dintre cele mai raspandite boli cronice si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului...
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Mituri despre diabet Diabetul este una din bolile cele mai raspandite ale secolului curent. Pe termen lung, efectele acestuia pot fi grave: orbire, probleme renale, pierderea unui membru etc. O parte din procesul de acceptare si de administrare al bolii e recunoasterea adevarurilor si a miturilor ce se afla in spatele...
Un pancreas artificial ar putea revoluţiona tratamentul diabetului Un om de ştiinţă britanic a creat un pancreas artificial ce ar putea revoluţiona tratamentul diabetului, deoarece în acest mod bolnavii nu ar mai avea nevoie de injecţiile zilnice cu insulină pentru a controla nivelul de glucoză în sânge, transmite vineri Efe.