Cele mai citite
 


Un vaccin antigripal popular, cu efecte secundare nedorite, retras din comerţ
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Problemele cu vaccinurile antigripale continuă în Marea Britanie, unde recent a fost retras din mii de farmacii şi clinici vaccinul Preflucel, după ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia că administrarea acestuia este însoţită de unele riscuri, relatează Sott.net.

În ultima lună, acest vaccin a provocat în mai multe rânduri reacţii adverse la persoanele cărora le-a fost administrat, de genul oboselii, durerilor musculare şi de cap.

Conform deciziei MHRA, de pe piaţa Regatului Unit urmează să fie retrase circa 300000 de doze de Preflucel.

Pentru a evita un deficit de vaccinuri, britanicilor li se va oferi un vaccin alternativ care a primit permisiunea de a fi utilizat în martie a.c. În plus, autorităţile medicale de la Londra au comandat deja peste un milion de doze de alte preparate.

La rândul său, fabricantul unui vaccin periculos, cum ar fi Baxter Healthcare, recomandă insistent persoanelor cărora li s-a administrat acest preparat să consulte de urgenţă medicul în cazul unor efecte secundare.

Medicii atrag atenţia că astfel de simptome pot să apară la scurt timp după vaccinare. De regulă, acestea nu sunt foarte grave şi dispar la scurt timp după vaccinare.

Deşi dovezi privitoare la efecte secundare apăruseră şi în trecut, vaccinul Preflucel a fost recomandat totuşi în cazul persoanelor alergice din cauza absenţei oului din compoziţia sa, precum şi a nivelului ridicat de protejare împotriva gripei, care s-ar ridica 80%, potrivit unor experţi.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinurile antigripale reduc riscul infarctelor miocardice Un vaccin antigripal are mai multe efecte benefice decât cele pentru care a fost creat, conform unui nou studiu care susţine existenţa unei legături între acest tip de vaccin şi scăderea riscului de producere a unui infarct miocardic, informează CNN.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
10 motive pentru care vaccinurile antigripale sunt mai periculoase decat o gripa S-a dat verdictul asupra injectiilor antigripale. Multi experti din domeniu sunt acum de acord ca este mai important sa te protejezi pe tine si familia ta de vaccinul antigripal decat de gripa insasi. Sa aruncam o privire la motivele din spatele acestui verdict:
Hunedoara: Doar jumătate din dozele de vaccin antigripal au fost folosite Deva, 10 ian /Agerpres - Doar jumătate din cele 20.500 de doze de vaccin antigripal primite de medicii din judeţul Hunedoara au fost folosite pentru imunizarea populaţiei în cadrul campaniei de vaccinare din această iarnă, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
România cumpără 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copii Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, să achiziţioneze din străinătate în regim de urgenţă 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii între şase luni şi 15 ani, costul acestora ridicându-se la 2,250 milioane de euro.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.