Cele mai citite
 


S-a lansat portalul de sanatate si frumusete ReteauaMedicala.ro! Viziteaza-ne!
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Despre Reteaua Medicala
In practica medicala romaneasca se intampla adeseori ca pacientii sa iasa de la o consultatie nelamuriti asupra diagnosticului lor (Am primit un diagnostic, dar ce inseamna, de fapt, problema mea de sanatate? Care sunt cauzele care au dus la instalarea bolii? Ce nu functioneaza cum trebuie?) si asupra optiunilor pe care le au in vederea rezolvarii unei probleme de sanatate (Ce pot sa fac?).

Exista o anumita bariera de comunicare intre medici si pacienti, data de nivelul ridicat in care sunt transmise informatiile de specialitate de catre medic pacientului. Credem ca acestea trebuie prezentate pacientilor intr-un limbaj facil, astfel incat pacientii sa inteleaga care sunt optiunile reale de rezolvare a problemei lor de sanatate. In ultima instanta, pacientii sunt cei care decid ce este cel mai bine pentru ei.
 
Credem ca pacientul zilelor noastre este un pacient informat, care cauta pe Internet suportul informational de care are nevoie pentru a lua cele mai bune decizii pentru sanatatea lui. In acest context, este necesar ca medicul sa consilieze pacientul sa aleaga ce este cel mai bine pentru sanatatea lui din multitudinea de informatii prezentate pe aceasta cale.
 
Ne propunem sa venim in intampinarea ambelor parti – medic si pacient.
Punem la dispozitia medicilor un canal de comunicare catre pacienti. Medicii nostri colaboratori au satisfactia ca isi fac ascultata vocea de un numar mare de pacienti, ceea ce nu s-ar fi putut intampla doar prin actul medical direct.
Pacientii au posibilitatea de a se informa prin intermediul site-ului nostru despre multiple boli si metode de tratament sau de imbunatatire a starii generale de sanatate, avand in acelasi timp garantia ca informatiile prezentate sunt avizate de specialisti independenti.
 
Obiectivul principal al site-ului ReteauaMedicala.ro este informarea pacientilor din Romania prin articole medicale scrise si avizate de catre medici.
ReteauaMedicala.ro isi sustine activitatea din punct de vedere financiar din venituri provenite majoritar din contracte de publicitate incheiate cu furnizori de servicii si produse medicale, insa nici unul dintre partenerii nostri la nivel comercial nu au putere sau drept de decizie asupra continutului articolelor de specialitate sau al raspunsurilor de specialitate. Acestea sunt scrise si avizate de catre medicii din comunitatea ReteauaMedicala.ro.
 
Principiile dupa care ne desfasuram activitatea:
Toate articolele de specialitate si toate raspunsurile de specialitate sunt scrise si avizate doar de catre medici si specialisti in domeniul lor de activitate.
Articolele de specialitate si raspunsurile de specialitate isi propun sa vina in sprijinul pacientilor din punct de vedere informational si nu isi propun sa inlocuiasca actul medical direct.
 
Respectam cu strictete confidentialitatea datelor personale furnizate pe acest site in scopul primirii de informatii si raspunsuri de specialitate de la medicii colaboratori.
 
Servicii medicale disponibile pe website-ul ReteauaMedicala.ro:
Intreaba specialistul!
Verifica-ti sanatatea!>Teste de autoevaluare a sanatatii
Live Text
Cauta medic
Forum Medical
 
Alte puncte de interes:
Articole medicale ordonate dupa zone de afectiuni si dupa zone de interes
Concursuri
Ghid complet de boli, simptome, teste si examinari medicale

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul spital online din Europa, lansat de medici români SpitalOnline.ro, prima platformă de live chat medic - pacient la nivel european, a fost lansată marţi în România la iniţiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu suportul unor specialişti din Marea Britanie, în urma unei investiţii de aproximativ 30.000 de euro.
Poliţia bulgară a anihilat un internet site care vindea ilegal medicamente falsificate Poliţia bulgară a închis o pagină de internet care vindea ilegal medicamente falsificate, informează, marţi, biroul de presă al Ministerului bulgar de Interne.
Site internet european despre efectele secundare ale unor medicamente Agenţia europeană a medicamentului (Ema) a anunţat luni lansarea unui site internet de informare asupra efectelor secundare ale unor medicamente, în vederea unei mai mari 'transparenţe' pentru marele public, relatează AFP.
Peste 58% din români merg la doctor numai când au probleme de sănătate, spun medicii clujeni Mai mult de 58% din români nu merg la controale medicale anuale de rutină sau merg la doctor doar atunci când au probleme de sănătate, a afirmat, joi, medicul Ioan Mureşan, în cadrul unei conferinţe de presă cu tema "Importanţa informării medicale a publicului larg", organizată la sediul Direcţiei de...
Un site internet propune 'urâţilor' să aibă 'copii frumoşi' Un site internet de întâlniri, care reuneşte doar oameni 'frumoşi', a lansat un forum pentru a favoriza naşterea unor copii drăguţi, graţie unor donatori de spermă şi ovule aleşi pe sprânceană. Serviciul este deschis 'urâţilor', arată organizatorii. Foarte criticat de internauţii care văd în această...
1200 euro ajutor din partea Clinicii Gynera pentru fertilizarea in vitro prin programul "EmbryOne" Incepand cu 1 Iulie 2014, Gynera, cea mai premiata clinica din Romania, a dat startul programului EmbryOne, program permanent de sprijin financiar pentru cuplurile care nu isi pot permite fertilizarea in vitro.