Cele mai citite
 


Abordări moderne în neurochirurgia modernă pediatrică
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Neurologie
 

Simpozionul cu tema "Abordări moderne în neurochirurgia modernă pediatrică", organizat la Spitalul ''Marie Curie'' de Acibadem Hospitals Group din Turcia şi Fundaţia "Preţuieşte viaţa", îşi propune să abordeze tehnici moderne în neurochirurgia pediatrică.

Dr.Sorin Târnoveanu a declarat, marţi, pentru AGERPRES că la Spitalul ''Marie Curie'' au fost realizate până acum aproximativ 100 de intervenţii în sfera neurochirurgicală pediatrică.


Între afecţiunile cele mai abordate sunt hidrocefaliile, deficienţele de tub neural specifice copiilor, craniostenozele, tumorile care sunt în creştere.
Prof.dr. Memet Ozek de la Universitatea Acibadem va susţine, în cadrul simpozionului, teme precum tratamentul chirurgical al spasticităţii la copii, chirurgia epilepsiei, teme importante pentru patologia din această sferă, a subliniat dr.Târnoveanu.


''De asemenea, hemoragia intracerebrală spontană, care apare mai rar şi este provocată de unele carenţe vitaminice, ca şi afecţiunile matriciale celulare cerebrale sunt patologii pe care spitalul nostru nu le abordează'', a subliniat dr. Târnoveanu.
El a spus că prof. Memet Ozek este o somitate în domeniu în Europa şi este cunoscut pentru intervenţiile sale în cazul hemoragiilor intracerebrale spontane şi ale vaselor.


Dr. Sorin Târnoveanu a evidenţiat importanţa neurochirurgului în neurochirurgia pediatrică având în vedere specificitatea acestei specialităţi, şi şi-a exprimat speranţa ca prin acest schimb de experienţă oaspeţii din Turcia să ajute mai ales acest domeniu al spasticităţii, care presupune o intervenţie specială.


''Din echipă trebuie să facă parte şi un neurolog, sunt diferite proceduri ce presupun anumite dispozitive implantabile foarte scumpe. Este o supraspecializare în cadrul neurochirurgiei'', a subliniat dr.Târnoveanu.
Echipa din Turcia va face două intervenţii chirurgicale la doi copii, unul suferind de paralizie cerebrală şi unul fiind un caz de chirurgie cardiovasculară.


Operaţiile sunt făcute gratuit de medicii turci. Amfitrioana evenimentului este preşedinta Fundaţiei "Preţuieşte viaţa", Andreea Marin Bănică. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Spitalul Monza a inaugurat Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică Spitalul Monza Bucureşti a inaugurat vineri Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, un departament deja operativ, dotat cu o infrastructură special proiectată, care deţine tehnologie de ultimă generaţie şi unde lucrează o echipă de medici profesionişti, cu experienţă şi continuitate profesională...
Cluj: Prof. Mircea Bârsan - Avem 70-80 de intervenţii chirurgicale anual în loc de 250 Un medic cu experienţă în chirurgia cardiovasculară, având peste 40 de ani, trebuie să efectueze cu echipa lui cel puţin 250 de operaţii pe an pentru a se situa la nivelul european de intervenţii, susţine prof. univ. dr. Mircea Bârsan, chirurg la Institutul Inimii 'Nicolae Stăncioiu' şi preşedinte al...
Horaţiu Suciu (IBCvT): Transpoziţia de vase mari la nou născuţi, de zece ori mai ieftină în România Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, prof.dr. Horaţiu Suciu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că multe persoane preferă să plece la intervenţii chirurgicale în străinătate, în condiţiile în care acestea se...