Cele mai citite
 


Arad: Şoferul autotrenului care a provocat accidentul din Ungaria ar fi putut fi bolnav
marţi, 1 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 1 nov /Agerpres/- Şoferul autotrenului implicat în accidentul de pe autostrada M43 Szeged-Mako ar fi putut fi bolnav, el prezentându-se la spital cu o zi înaintea producerii tragicului eveniment, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad, Teodora Olariu. În context, dr. Olariu a precizat că şoferul Ovidiu Munteanu, în vârstă de 31 de ani, din Arad, s-a prezentat la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul SCJU Arad, acuzând dureri în zona abdomenului, greaţă şi o formă uşoară de diaree.
Bărbatul a fost primit în Secţia de Urgenţe unde i-a fost aplicat tratamentul adecvat, după care a fost trimis la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, unde i s-a recomandat internarea. Bărbatul a refuzat internarea pe răspunderea sa, semnând un document în acest sens.
'Şoferul TIR-ului, Ovidiu Munteanu, s-a prezentat, sâmbătă după-masă la Serviciul de Urgenţe, acuzând stare generală alterată, febră şi dureri abdominale. A fost investigat şi diagnosticat cu enterocolită acută virală, cu reacţie urticariformă generalizată. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril şi a fost trimis la Secţia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea, însă a refuzat, semnând în registrul de consultaţii. Drept urmare i s-a prescris o reţetă cu o medicaţie adecvată', a declarat doctor Teodora Olariu.
În afară de tratamentul cu antibiotice, bărbatului i s-a prescris şi un antivomitiv care poate da stări de somnolenţă, însă medicii afirmă că şi boala de care suferea îi putea afecta reacţiile la volan.
'Boala în sine poate să dea o stare de somnolenţă, din cauza deshidratării prin scaunele diareice şi din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie între trei, până la cinci zile de tratament şi repaus', a mai adăugat directorul medical al SCJU Arad.
Starea şoferului care a provocat evenimentul rutier este foarte gravă, el aflându-se internat pe mai departe, la Clinica de Traumatologie din Szeged, fiind păzit de poliţişti maghiari.
Ovidiu Munteanu ar fi suferit o fractură de bazin, o fractură de peroneu, contuzie toracică şi trei coaste înfipte în plămân, prognosticul medicilor fiind destul de optimist. În schimb, prognosticul medicilor este mai rezervat în privinţa singurului supravieţuitor dintre cei aflaţi în microbuz, care se află în stare foarte gravă la aceeaşi clinică din oraşul Szeged.
În urma accidentului au decedat 14 persoane, între care şi doi copii, unul de 6 ani şi un altul de 8, iar o a 15-a persoană aflată de asemenea în microbuz a ajuns în stare foarte gravă la spital. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că persoanele aflate în microbuzul care era înmatriculat în judeţul Argeş şi se îndrepta spre Bucureşti, erau domiciliate în judeţele Giurgiu, Neamţ şi Argeş
Autotrenul care a provocat în noaptea de duminică spre luni, tragicul accident de pe autostrada M43 Szeged - Mako, din Ungaria, aparţine firmei Transalex SRL, cu sediul în municipiul Arad, şoferul care se afla la volan fiind angajat la această firmă de circa un an, timp în care nu a avut probleme.
Proprietarii firmei de transport al cărui autotren a provocat accidentul rutier de pe autostrada M43 din Ungaria sunt Maria şi Alexandru Frăţilă, mamă şi fiu. Alexandru a fost poliţist de frontieră până în luna februarie a acestui an, când a fost nevoit să plece din structurile IJPF Arad, datorită unei condamnări la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Condamnarea a suferit-o în urma implicării sale într-un accident rutier petrecut pe raza oraşului Pecica, accident în urma căruia un biciclist şi-a pierdut viaţa. Tatăl bărbatului, de profesie şofer, a decedat în urmă cu circa un an, urmare unui infarct suferit în timp ce ce se afla la volan. AGERPRES /(AS,A-Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Argeş: Un şofer fără permis a murit într-un accident produs pe DN 7 Un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit într-un accident rutier produs duminică pe DN 7, în zona localităţii argeşene Morăreşti, anchetatorii stabilind că victima s-a aflat la volan, deşi nu deţinea permis de conducere.
Argeş: Două autobuze implicate într-un accident rutier; a fost activat planul roşu de intervenţie Două autobuze au fost implicate într-un accident rutier produs în noaptea de joi spre vineri în localitatea argeşeană Vultureşti, autorităţile activând planul roşu de intervenţie, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Consulatul General al României la Szeged: 14 români decedaţi pe Austostrada M43, în Ungaria, într-un accident grav Un număr de 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani, au decedat într-un accident grav de circulaţie produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1,00, pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, în urma impactului între un TIR înmatriculat în...
Argeş: Doi bebeluşi cu enterocolită, transferaţi la Bucureşti; 23 de copii internaţi cu scaune diareice în spitalele din judeţ În spitalele din judeţul Argeş mai sunt internaţi duminică 23 de copii care prezintă scaune diareice, doi pacienţi fiind transferaţi la Bucureşti în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
Argeş: Gemeni diagnosticaţi cu enterocolită, transferaţi la Bucureşti; 23 de copii internaţi cu scaune diareice în spitalele din judeţ În spitalele din judeţul Argeş mai sunt internaţi joi 23 de copii care prezintă scaune diareice, doi pacienţi fiind transferaţi la Bucureşti în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.