Cele mai citite
 


Campania 'Jandarmeria donează viaţă pentru România' continuă (grupaj)
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania "Jandarmeria donează viaţă pentru România", derulată în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine şi Crucea Roşie, a continuat, marţi, în mai multe judeţe ale ţării jandarmii participând la donarea de sânge.
*** În judeţul Caraş-Severin, 25 de jandarmi au donat sânge, acţiunea desfăşurându-se la centrele de transfuzii sanguine din municipiul Reşiţa şi de la Oraviţa.
Acestei campanii i s-a alăturat şi sportivul Eremia Pârâianu, component al echipei Handbal Club Caraş-Severin, care doreşte ca prin gestul său să îi sensibilizeze pe locuitorii judeţului invitându-i să doneze sânge alături de jandarmi.
De asemenea, la această campanie au răspuns pozitiv, alăturându-se jandarmilor cărăşeni, reprezentanţii Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa, ai Casei de Cultură a Studenţilor, precum şi de la Clubul Rotaract.
"Noi, jandarmii, nu suntem doar în slujba cetăţenilor sănătoşi. Încercăm prin această acţiune să îi ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie de noi ca oameni. Aşteptăm să ni se alăture toţi cei care se gândesc cum ar proceda dacă un prieten, o rudă sau propriul copil ar avea nevoie de sângele lor", a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Axenti, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.
*** Peste 30 de jandarmi ialomiţeni au dat şi ei startul, marţi, campaniei "Jandarmeria donează viaţă pentru România" şi s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine din Slobozia pentru a dona sânge.
Pe parcursul următoarelor zile, jandarmii ialomiţeni vor continua campania atât în municipiul de reşedinţă, cât şi în subunităţile de jandarmi de la Feteşti, Urziceni şi Ţăndărei.
La această campanie vor participa cu personal donator, în calitate de parteneri, şi Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Slobozia, cu aproximativ 50 de voluntari.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa speră astfel să conştientizeze cât mai mulţi oameni să facă acest gest nobil care poate salva vieţi. "Instituţia noastră nu a rămas niciodată indiferentă în faţa unor astfel de solicitări, considerând că dincolo de statutul şi rolul profesional, ceea ce rămâne este omenia şi spiritul civic", a declarat, marţi, Alexandru Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.
Pe parcursul lunii noiembrie, peste 100 de jandarmi din cadrul IJJ Ialomiţa vor participa ca voluntari la campania de donare de sânge iniţiată de Jandarmeria Română.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, consideră această implicare a angajaţilor din instituţie ca un gest de maturitate şi solidaritate, la rându-i fiind, de aproximativ 5 ani, donator onorific.
De asemenea, aproximativ 30% din angajaţii Prefecturii, dar şi o parte din personalul Primăriei Slobozia şi-au exprimat, până în prezent, dorinţa de a dona sânge.
*** Şi jandarmii de la Braşov participă la campanie.
Zilnic, 30 de jandarmi se vor prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov pentru a dona sânge, venind astfel în sprijinul celor care au nevoie de transfuzii, dar şi pentru a atrage atenţia unui număr cât mai mare de persoane să devină donatori permanenţi, după cum a precizat, pentru AGERPRES, Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.
Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Braşov, dr. Laurenţia Florea, a afirmat, la rândul său, că cererile de sânge de la spitalele din municipiu şi din judeţ sunt foarte mari, iar campania începută de jandarmi este binevenită.
"Nu putem spune că nu există sânge pentru fiecare grupă la Centrul de Transfuzii Sanguine, dar cererile sunt destul de mari. Numai Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă consumă 80% din stocurile noastre. Urmează Maternitatea, Spitalul din Făgăraş şi clinicile private din Braşov. Cea mai cerută grupă de sânge este grupa zero. Această campanie a jandarmilor va îmbunătăţi situaţia foarte mult", a spus directorul Centrului de Transfuzii Sanguine.
Potrivit sursei citate, în luna octombrie au fost mai puţini donatori ca de obicei, însă după începerea anului universitar a crescut şi numărul studenţilor care donează sânge din proprie iniţiativă. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu, Mihaela Leţa, Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Campanie de donare de sânge iniţiată de mama unei fetiţe bolnave O campanie de donare de sânge pentru copiii bolnavi se derulează în judeţ sub genericul 'Strop de sânge pentru un copil'!, iniţiată de o mamă căreia mai mulţi medici de la două spitale din Bucureşti i-au tratat fiica suferindă de o boală gravă.
Caraş-Severin: Singurul medic de specialitate de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa s-a pensionat Centrul de Transfuzie sanguină (CTS) din Reşiţa şi-ar putea pierde personalitatea juridică, după ce singurul medic de specialitate din cadrul acestuia s-a pensionat.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Campanie pentru donarea de sânge Campania de donare de sânge ''Întinde o mână de ajutor'' se va desfăşura sâmbătă, în intervalul orar 7-14, în incinta Spitalului CF2, se arată într-un comunicat remis presei.
Campanie de donare de sânge, la IJJ Satu Mare Jandarmii sătmăreni au demarat joi o campanie de donare de sânge, urmând ca în 10 zile 70 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) să treacă pe la Centrul de Transfuzii Sanguine.