Cele mai citite
 


Directoarea OMS a abandonat ideea unui Forum mondial al Sănătăţii
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, a anunţat marţi abandonarea, din motive financiare, a proiectului privind un Forum mondial al Sănătăţii, în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului executiv al OMS consacrată reformei organizaţiei, relatează AFP.
'Criza economică s-a înrăutăţit şi este necesar şi mai urgent un proces de reformă', le-a spus directoarea generală a OMS celor 34 de membri ai consiliului, în deschiderea sesiunii extraordinare prevăzută să se defăşoare până joi, a informat agenţia ATS.

OMS a desfiinţat în acest an 300 de posturi la Geneva, unde numărul angajaţilor de la sediul său s-a redus de la 2.400 la 2.100 de persoane.

În discursul său, Margaret Chan a anunţat că renunţă la proiectul de creare a unui Forum mondial al Sănătăţii. 'Proiectul a beneficiat de un sprijin redus. Nu-l vom mai propune mult timp de acum înainte', a spus dna Chan.

Acest Forum ar fi trebuit să fie o nouă instituţie care să implice toţi actorii din domeniul sănătăţii, guverne, din sectorul privat şi ONG-uri, în special pentru a consolida coordonarea între acestea.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O reformă a OMS este esenţială pentru a face faţă noilor provocări, consideră Margaret Chan O reformă structurală şi financiară este 'indispensabilă' pentru a permite Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ să facă faţă noilor provocări, precum sporirea maladiilor cronice, dar şi scăderea contribuţiilor, a apreciat luni directoarea organizaţiei, Margaret Chan, citată de AFP.
OMS: Urmatoarea criza mondiala, generata de scumpirea cerealelor Organiza?ia Mondiala a Sanata?ii prognozeaza o noua criza mondiala, ce va fi determinata de creoterea pre?urilor cerealelor, având în vedere ca schimbarile climatice se reflecta puternic asupra unor ?ari din primele zece exportatoare cereale - Rusia oi Pakistan, relateaza RIA Novosti.
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.
OMS: Turkmenistanul, ţara în care se fumează cel mai puţin din lume Turkmenistanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, este ţara în care se fumează cel mai puţin din lume, a anunţat marţi directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, relatează AFP.
Reprezentantul OMS: Statele lumii au făcut faţă unor creşteri de preţuri la medicamente Un raport care va fi prezentat săptămâna viitoare Adunării Mondiale a Sănătăţii în legătură cu medicamentele şi criza economică arată că, până acum statele lumii au fost în stare să facă faţă unor creşteri de preţuri la medicamente, a declarat joi, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...
Margaret Chan a fost desemnată oficial pentru un al doilea mandat în fruntea OMS Consiliul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ a numit-o oficial miercuri pe actuala directoare generală a organizaţiei, Margaret Chan, candidată la propria sa succesiune, în condiţiile în care mandatul acesteia se încheie în iunie a.c., informează AFP.