Cele mai citite
 


Gheorghe Flutur: Mai importantă decât un teren de sport este o sală de operaţii
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, marţi, la inaugurarea celor patru săli de operaţie de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, modernizate în urma unei investiţii ce se ridică la 7,2 milioane de lei.
Flutur a spus că, până la sfârşitul acestui an, vor fi modernizate şi celelalte patru săli de operaţii, subliniind că asemenea lucrări nu s-au mai realizat în blocul operator al spitalului din 1967. Sălile de operaţii au fost dotate cu instrumentar şi aparatură de ultimă generaţie ceea ce va conduce la creşterea gradului de siguranţă a pacienţilor.
''Urmează ca şi celelalte săli de operaţii să fie modernizate în următoarea lună. Cel de-al nouălea bloc a fost modernizat mai demult. Important este că aici avem şi două turbine de aer sterilizat special care furnizează acest aer purificat, deja, sălilor de operaţii şi tot ce înseamnă instrumentar modern de ultimă generaţie, pentru ca standardul operaţiilor la Suceava să fie de înalt nivel'', a spus Flutur, precizând că i-a solicitat managerului spitalului, Vasile Râmbu, să facă demersuri pentru certificarea internaţională a acestor săli de operaţii, pentru ca aici să poată opera şi medici din străinătate.
Totodată, el a spus că se doreşte ca spitalul să devină unul interjudeţean renumit, iar cât mai mulţi pacienţi din ţară să vină aici pentru intervenţii chirurgicale.
''Mulţumesc echipei de la Spitalul Judeţean pentru că a fost harnică şi a ştiut ce să facă cu banii. E drept că şi noi ne-am aplecat, poate mai mult ca oricând, cu banii pe sănătate şi nu îmi pare rău. Dacă ceva este mai urgent în această ţară este problema sănătăţii. Păcat că aflăm aici că din 1967 nu s-a modernizat o sală de operaţie. Eu cred că suntem cu toţii vinovaţi. Mai important cred decât un teren de sport este o sală de operaţie. Cred acest lucru cum mai important este să te tratezi aici, în condiţii corespunzătoare, decât să mergi câteva ore bune la Târgu Mureş sau Bucureşti'', a spus Flutur.
El a precizat că, în ultimii trei ani, la Spitalul Judeţean Suceava s-au investit 10 milioane de euro din bani de la Guvern, CJ şi Primăria Suceava. Potrivit lui Flutur, Spitalul Judeţean Suceava este printre puţinele din ţară modernizate la standarde europene. AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Judeţean Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de 10 ani a fost muşcat de şarpe Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de zece ani din Fundu Moldovei a ajuns la urgenţă muşcat de un şarpe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Tiberius Brădăţan.
Suceava: 2,5 milioane euro pentru refacerea instalaţiilor electrice din spitalul judeţean Instalaţiile electrice de la Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava vor fi supuse unor lucrări de reparaţii capitale, investiţia ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de euro, fără TVA.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.
Suceava: Coplată de 5 lei la Spitalul Judeţean Nivelul coplăţii la externare în Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava este stabilită la 5 lei, în baza unei decizii a Consiliul director al Spitalului, a declarat managerul unităţii spitaliceşti Vasile Râmbu. El a estimat că aproximativ 15% dintre cei care se internează vor trebui să...