Cele mai citite
 


INMCA organizează congresele de Medicină Integrativă, Acupunctură şi Homeopatie cu tema ''Medicina informaţională, un concept holistic actual''
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Abordarea integrativă presupune mai multe specialităţi medicale din medicina alopată, cum ar fi medicină internă, oftalmologie, psihiatrie, fizioterapie, kinetofizioterapie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES dr. Corneliu Moldovan, directorul Institutului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă "Prof. Dr. Florin Brătilă" (INMCA).
Institutul acordă asistenţă medicală, desfăşoară cercetare ştiinţifică şi de învăţământ şi îndrumare, metodologică în domeniile medicinei complementare, a precizat managerul.
"În cadrul institutului tratăm afecţiuni cu durere care vizează zona articulară, reumatismală sau degenerativă, funcţională - iar aici avem în vedere ulcerul gastric, dischinezii biliare, colita spastică etc. Prin acupunctură, laser, homeopatie, apifitoterapie, biostimulare laser de mică putere, laser acupunctură, electroacupunctură, Moxa şi termoacupunctură, ultrasonoacupunctură, masaje sunt tratate o serie întreagă de afecţiuni", a explicat dr. Corneliu Moldovan.
Acesta a adăugat că principiile complementare sunt integrate cu cele alopate convenţionale, echipele de medici conlucrând pentru diferitele afecţiuni.
Medicul a mai precizat că anual aici sunt acordate 45.000-50.000 de servicii medicale şi în general se preferă afecţiunile funcţionale sau incipiente.
Acesta a mai subliniat că e bine să existe o medicină a profilaxiei însă, din păcate, în general aici ajung cazuri disperate şi se încearcă ameliorarea suferinţei.
''Este o abordare holistică, fiecare caz este un caz particular şi relaţia medic-pacient şi personal medical, în general, trebuie să fie de parteneriat'', a subliniat dr.Moldovan.
În cadrul institutului se utilizează electronografia clinică, care este un patent românesc pentru electrografie în electroluminiscenţa utilizată în scopul diagnosticului energetic.
Alte metode sunt metoda originară pentru vizualizarea distribuţiei 3D a sarcinilor electrice de suprafaţă, a acupunctelor şi psihotest MTEO computerizat, test psihologic alternativ bazat pe determinarea unui pattem, legat de profilurile medicinei tradiţionale extrem orientale.
În perioada 2-5 noiembrie, la institut se vor desfăşura al II-lea Congres Naţional cu Participare Internaţională de Medicină Integrativă, al XXII-lea Congres Naţional de Acupunctură şi al XXVI-lea Congres Naţional de Homeopatie cu tema '' Medicina informaţională, un concept holistic actual'', în cadrul cărora vor fi prezentate 90 de lucrări abordând tematică din domeniul medicinei complementare, dar şi al celei alopate, a precizat dr. Corneliu Moldovan.
Printre subiectele abordate se numără Medicina Holistică - modalitate de corectare a sistemului info-energetic uman, Medicina Integrativă - domeniu de convergenţă interdisciplinară, Progrese şi tehnologii noi în Medicina Informaţional - Energetică, Informatică Bio-Medicală în Medicină Complementară / Alternativă, Medicină cuantică şi reechilibrarea bio-energetică, Acupunctură, sistem integrat bio-informaţional, Funcţia informaţională a medicamentelor şi a terapiei homeopatice, Metode şi tehnici alternative de combatere a influenţei tehnogene nocive, Api-fitoterapia, Suplimentele nutriţionale şi dietele în profilaxie.
Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă "Prof. Dr. Florin Brătilă" este o unitate medicală complexă, de diagnostic, terapie, învăţământ şi cercetare în domeniul medicinei complementare, fiind singura în Europa de Est şi posibil al 6-lea Centru de profil din Europa (după cele din Germania, Franţa, Anglia, Belgia, Danemarca).
Institutul este angrenat în activitatea de cercetare ştiinţifică, contribuind - prin elaborarea de metodologii originale, tehnici de investigaţie noi sau îmbunătăţirea celor în uz curent, lucrări de cercetare fundamentala, şi lucrări de cercetare clinică - la ameliorarea asistenţei medicale acordate pacienţilor şi la progresul cunoştinţelor în domeniul medicinei complementare (acupunctură, homeopatie, api-fitoterapie, laserterapie de joasă energie).
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congresul Naţional de Medicină Integrativă şi-a deschis lucrările Specialişti internaţionali în medicină integrativă din România, Italia, India şi Anglia participă, în perioada 2-5 noiembrie, la Bucureşti, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Naţional de Medicină Integrativă.
Dr. Ioan Dumitrescu: La INMCA a existat permanent activitate de cercetare a procedurilor acupuncturale Activitatea de cercetare a procedurilor acupuncturale în scopul de a creşte performanţa terapeutică este permanentă la Institutul de Medicină Alternativă şi Complementară "Florin Brătilă", a declarat vineri, în cadrul celui de-al II-lea congres cu participare internaţională de medicină complementară...
Congres de specialitate: Fizica cuantică oferă posibilitatea de validare ştiinţifică pentru medicina alternativă şi complementară Capacitatea apei magnetice de creştere a efectelor remediilor naturale, electrosmogul ca pericol pentru sănătate, tratarea afecţiunilor tumorale cutanate şi infecţiilor virale umane cu preparate din ţesuturile insectelor au fost câteva dintre temele abordate în cadrul celui de-al doilea Congres Naţional...
Comunicat de presă - INMCA "Prof. Dr. Florin Brătilă" Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativa "Prof. Dr. Florin Brătilă" împreună cu Societatea Romană de Acupunctura Medicală şi Medicină Integrativă şi Societatea Romană de Homeopatie, va organiza între 19-22 noiembrie 2015, la Bucureşti,  în Amfiteatrul INMCA, sos Panduri nr. 22...
Două congrese de acupunctură şi homeopatie se vor desfăşura în perioada 19-22 noiembrie la Bucureşti Cel de-al XXIV-lea Congres Naţional de Acupunctură şi al cel de-al XXX-lea Congres Naţional de Homeopatie, cu participare internaţională, se vor desfăşura la Bucureşti, între 19-22 noiembrie, în amfiteatrul Complexului Panduri.
Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru permis trebuie să se autorizeze Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi conducătorii de autovehicule şi tramvai au obligaţia de a se autoriza, până pe data de 3 ianuarie 2011, conform unor noi reglementări legislative, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un...