Cele mai citite
 


UE renunţă să mai numere cazurile de contaminare cu virusul A(H1N1)
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Europeană, care a înregistrat cel puţin 46.000 de cazuri confirmate de gripă A(H1N1), va înceta să publice această evidenţă cotidiană devenită puţin fiabilă într-o fază a pandemiei în care unele ţări nu-şi mai testează pacienţii, informează AFP.
'Vom înceta să publicăm cazurile confirmate', a precizat marţi, în faţa deputaţilor europeni, Zsuzsanna Jakab, directoare a Centrului european pentru prevenirea şi controlul maladiilor /ECDC/.

'Ţările în UE cu cele mai multe cazuri au renunţat pur şi simplu să le mai numere', sfătuindu-i adesea pe pacienţii care prezintă simptome gripale să rămână acasă, a notat ea.

'Numărul de 104 morţi în Europa reflectă doar o proporţie a cazurilor. Trebuie să facem studii asupra ratei exacte a mortalităţii pentru a avea o viziune corectă a ceea ce se petrece', a opinat dna Jakab.

Directoarea ECDC a mai precizat că testările clinice ale vaccinului - în curs numai asupra pacienţilor sănătoşi - 'vor fi terminate cel mai devreme la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie'. Vaccinurile vor avea nevoie de o autorizaţie de lansare pe piaţă, ceea ce se va face la sfârşitul lunii octombrie, urmând apoi să fie produse la scară industrială, doar pentru adulţii sănătoşi sau pentru cei care suferă de maladii cronice.

Abia pe urmă vor începe testele clinice ale vaccinului la copii şi femeile însărcinate, vaccinarea lor fiind deci amânată, a stipulat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Închiderea şcolilor, eficientă la începutul epidemiei de gripă H1N1, potrivit OMS Închiderea şcolilor pentru a frâna propagarea gripei H1N1 este eficientă mai ales la începutul epidemiei, înainte ca 1% din populaţie să fie afectată, indică Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat dat publicităţii vineri la Geneva, citat de AFP.
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Gripă H1N1: primul deces în Italia Un napolitan de 51 de ani, suferind deja de patologii grave, a murit în noaptea de joi spre vineri în Italia după ce a contractat virusul gripei H1N1, au anunţat într-un comunicat autorităţile medicale ale spitalului din Napoli unde el era spitalizat, tarnsmite AFP.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...