Cele mai citite
 


Medicamentele împotriva hiperactivităţii nu prezintă niciun risc cardiac crescut (studiu)
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele pentru tratarea hiperactivităţii şi a deficitului de atenţie nu cresc riscul cardiovascular la copii, adolescenţi şi tineri, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană New England Journal of Medicine, informează AFP.
Studiul a fost efectuat pe un număr de 2,57 milioane de subiecţi, cu vârste cuprinse între doi şi 24 de ani, timp de aproape doi ani.

'Acest vast studiu arată că nu s-a observat nicio creştere a riscului de efecte cardiovasculare grave la subiecţii trataţi cu medicamente împotriva deficitului de atenţie şi a hiperactivităţii în comparaţie cu cei care nu au mai luat aceste medicamente', afirmă autorii studiului.

Studiul arată că numai 81 de persoane din cele 2,57 de milioane care iau medicamente pentru astfel de tulburări s-au confruntat cu o problemă gravă cardiovasculară, 33 decedând subit.

Aceste medicamente, prescrise în fiecare an unui număr de peste 2,7 milioane de copii din Statele Unite, au fost considerate întotdeauna relativ sigure. Totuşi, mai multe cazuri de complicaţii grave cardiovasculare - moarte subită, infarct şi accident vascular cerebral - produse în Statele Unite şi Canada au generat o anumită îngrijorare în legătură cu inocuitatea lor, potrivit autorilor studiului.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un calcul de risc a supraestimat până acum riscul cardiovascular (studiu) Un sistem de calcul al riscului cardiovascular aplicat în Statele Unite supraapreciază în mare măsură probabilitatea producerii unui atac de cord sau accident vascular cerebral în următorii cinci ani, ceea ce îi pune pe medici în situaţia să supra-prescrie medicamente cum ar fi cele anticolesterol, potrivit...
Spitalizarea pentru pneumonie creşte riscul cardiovascular Internarea în spital cu pneumonie creşte mai târziu foarte mult riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral, relevă o cercetare canadiană publicată marţi în Journal of American Medical Association (JAMA), informează AFP.
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de AVC (studiu) Extrem de răspândit în unele ţări şi medii profesionale, programul de lucru prelungit este asociat cu un risc crescut de afecţiuni coronariene şi de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un amplu studiu apărut joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Un accident vascular cerebral este echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură (studiu) Accidentele vasculare cerebrale la persoanele vârstnice duc la o îmbătrânire prematură a creierului cu echivalentul a opt ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan şi publicat în revista de ştiinţă 'Stroke', informează AFP.