Cele mai citite
 


O suceveancă a reuşit să rămână însărcinată în urma fertilizării in vitro făcută la Iaşi în cadrul programului naţional
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 36 de ani, din Suceava, este prima pacientă din România care a reuşit să rămână însărcinată în urma fertilizării in vitro printr-o procedură realizată la centrul regional din Iaşi prin programul naţional.
Femeia susţine că a încercat mai bine de şase ani să rămână însărcinată, timp în care a urmat diferite tratamente, iar în cele din urmă a decis să se înscrie în programul naţional de fertilizare in vitro.
'Iniţial am început la o clinică din Cluj dar tratamentul  nu au dat rezultatele dorite. Acest program ne-a oferit impulsul necesar pentru a trece la această fază de  fertilizare in vitro. Încercasem înainte printr-o inseminare intrauterină şi programul Ministerului a apărut exact la timp. Programul a fost de mare ajutor din punct de vedere financiar', a precizat viitoarea mamă.
Prof.univ.dr. Mircea  Onofriescu, coordonatorul programului, a declarat presei că embriotransferul s-a făcut pe data de 2 octombrie iar testul de sarcină pozitiv a fost confirmat pe data de 15  octombrie.
'Astăzi avem posibilitatea să vă arătăm ecografic bătăile cordului fetal la această sarcină', a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu.
Conform acestuia, până acum au fost depuse peste 70 de dosare pentru fertilizare in vitro, însă doar 43 dintre acestea au fost aprobate. În luna octombrie au mai fost trimise pentru aprobare alte 14 dosare. De asemenea, alte opt cupluri aşteaptă ca în aceste zile să primească rezultatul testului de sarcină.
Costurile unui program de fertilizare in vitro pot ajunge şi la trei mii de euro iar prin programul naţional, cuplurile ale căror dosare sunt  acceptate primesc 1.200 de euro. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Timiş: Prima sarcină în cadrul Programului Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Medicii timişoreni au reuşit prima sarcină din România obţinută prin fertilizare în vitro în cadrul Programul Naţional de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer (FIV-ET), derulat prin Ministerul Sănătăţii. Părinţii sunt un cuplu de muncitori din judeţul Arad.
Premieră în domeniul medical! - Gynera este singura clinică de fertilizare in vitro din România premiată cu Aur la New York Quality Summit Award Pe 26 Mai 2014, a avut loc la New York a 28-a convenţie “International Quality Summit” a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de ţări, alături de lideri din diferite domenii, personalităţi academice şi reprezentanţi diplomatici. În...
Iaşi: Vor demara studiile de fezabilitate pentru viitorul spital regional de urgenţe Primarul interimar Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni la Iaşi vor sosi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a demara procedurile în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru viitorul spital regional...
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Peste 170 de proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate de la debutul programului Ministerului Sănătăţii În primele cinci luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro, informează Ministerul Sănătăţii.