Cele mai citite
 


Procesul Michael Jackson: Apărarea a fost nevoită să recunoască greşelile dr Murray
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Martorul cheie al avocaţilor doctorului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, a fost nevoit luni să recunoască greşelile profesionale ale medicului în cursul unui contra-interogatoriu dur, care a slăbit apărarea, relatează AFP.
A şasea şi ultima săptămână a dezbaterilor de la Curtea superioară din Los Angeles s-a deschis cu contra-interogatoriul doctorului Paul White, ale cărui concluzii constituie baza argumentării apărării dr Murray, acuzat de ucidere din culpă.

Dr Murray nu s-a hotărât încă dacă va depune mărturie sau nu la proces. 'Am nevoie de timp şi nu m-am hotărât încă. Depinde de desfăşurarea procesului', a declarat el în faţa judecătorului Michael Pastor, juraţii nefiind prezenţi.

Dr White, specialist în propofol, substanţa care ar fi provocat moartea cântăreţului, este adeptul teoriei că Michael Jackson şi-a făcut singur o injecţie cu anestezicul pe care-l folosea ca somnifer şi a înghiţit şi opt pastile de lorazepam, când medicul nu era în cameră.

'Admiteţi că au fost momente când doctorul Murray n-a respectat standardele de îngrijire pe 25 iunie 2009?', a întrebat procurorul David Walgren. 'Da', a răspuns dr White. 'Puteţi justifica faptul că dr Murray n-a sunat mai repede la urgenţă?', a continuat procurorul. 'Nu pot', a recunoscut martorul.

Walgren l-a întrebat de altfel pe dr White dacă el i-ar fi dat propofol lui Michael Jackson, în fiecare noapte, timp de două luni înaintea morţii, în cazul în care cântăreţul i-ar fi cerut-o, aşa cum dr Murray recunoaşte că a făcut. 'Nici nu m-aş fi gândit să fac aşa ceva', a afirmat dr White.

Martorul a mai avut câteva astfel de afirmaţii nefericite, speculate prompt de procuror. Când i s-a cerut să-şi spună părerea despre faptul că dr Murray n-a spus nici paramedicilor, nici personalului de pe ambulanţă că i-a administrat propofol cântăreţului, dr White a spus: 'Este un amănunt pe care l-a neglijat.' 'Un amănunt? Declaraţi sub jurământ că a fost un amănunt?', a continuat procurorul, iar doctorul a preferat să-şi retragă cuvintele. Walgren a pomenit şi de faptul că apărarea i-a plătit mărturia. Dr White a precizat că a primit 11.000 dolari, adăugând că aşteaptă 'o completare'. Martorul cheie al Parchetului, dr Steven Shafer - şi el expert în propofol -, declarase că depune mărturie gratis.

La ieşirea din sala de audieri, procurorul Walgren a fost îndelung aplaudat de fanii lui Michael Jackson, prezenţi în hol.

În caz că este găsit vinovat, doctorul Conrad Murray riscă până la patru ani de închisoare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă nu a efectuat manevre de resuscitare, anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, nu a efectuat manevre de resuscitare în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, anulând practic orice şansă de supravieţuire a acestuia.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Medicul lui Michael Jackson nu le-a spus medicilor de la Urgenţe că i-a administrat starului propofol (proces) Medicii care au încercat să-l resusciteze pe Michael Jackson la spitalul din Los Angeles la care acesta a fost transportat de urgenţă în ziua morţii au depus mărturie luni că doctorul personal al cântăreţului nu le-a spus niciodată că i-ar fi dat anestezicul propofol pentru a-l ajuta să doarmă, relatează...
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...