Cele mai citite
 


Vrancea: Însoţitorii persoanelor cu handicap au protestat pe E 85
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de persoane de etnie romă din comuna Slobozia Bradului au încercat să blocheze, marţi, circulaţia pe drumul european E85, ca protest pentru că nu şi-au mai primit salariile de asistenţi personali din luna mai a acestui an.
Iniţial, romii au fost la primăria din comună pentru a cere explicaţii despre întârzierea acestor bani. Nemulţumiţi, oamenii au ajuns la drumul european E85 şi, traversând în şir indian pe la trecerea de pietoni, au blocat circulaţia pentru câteva zeci de minute.
Cei aproximativ 100 de localnici au strigat lozinci precum ''Banii pentru handicap'', ''Vrem banii noştri'' şi ''Vă bateţi joc de noi''.
Primarul din Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, a încercat să menţină calmul în rândul oamenilor nemulţumiţi.
'Însoţitorii pentru persoane cu handicap au ieşit azi în stradă pentru că nu au primit banii din luna mai. Foamea nu mai ţine cont de respect faţă de instituţia publică locală, faţă de primar. Relaţia mea cu ei este excepţională, însă sunt cazuri în care într-o familie sunt trei handicapaţi şi îi îngrijeşte o femeie care are şi ea cancer în gât'', a declarat primarul Zamfirescu. AGERPRES/(AS-Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Protest împotriva desfiinţării spitalului din Odobeşti Focşani, 29 mar /Agerpres/ - Peste 100 de persoane au protestat marţi la Odobeşti faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în cămin pentru persoane vârstnice.
(Corespondenţă) O femeie de etnie romă din Cluj a pledat pentru cauza romilor la protestul din faţa PE Bruxelles, 8 apr - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Câteva zeci de romi şi de militanţi ai Amnesty International au participat luni la prânz, pe esplanada din faţa sediului Parlamentului European din Bruxelles, la un flash mob care a încercat să reproducă fidel scena unei evacuări forţate...
Ialomiţa: Primarul Sloboziei, îngrijorat de situaţia economică şi socială Primarul municipiului Slobozia, Gabi Ionaşcu, a apreciat, în urma prezentării raportului privind activitatea sa din anul 2009, că situaţia socială, economică, financiară şi imobiliară a municipiului este îngrijorătoare.
Buzău: Burse pentru zece tineri de etnie romă care urmează o carieră medicală Zece tineri de etnie romă interesaţi să urmeze o carieră în domeniul medical au devenit bursieri în cadrul unui proiect susţinut de Prefectura Buzău.
Crucea Roşie Suedeză, vizită în România Dezvoltarea unor proiecte finanţate din fonduri europene în beneficiul persoanelor vulnerabile, în special de etnie romă, a reprezentat tema principală a discuţiilor dintre reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România şi cei ai Crucii Roşii Suedeze.
Primăria Bistriţa, nevoită să renunţe la cei 240 de asistenţi personali Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Primăria Bistriţa se vede nevoită să renunţe a mai plăti salariile celor 240 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap de pe raza municipiului, ca urmare a recomandării venite din partea guvernului de a reduce sumele alocate în acest scop.