Cele mai citite
 


Călăraşi: Doi minori muşcaţi de un câine infectat cu rabie, la Fundulea
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul epidemiolog Camelia Truică a anunţat marţi într-o conferinţă de presă că doi copii de trei, respectiv, patru ani au fost muşcaţi de un câine care era infectat cu rabie, la Fundulea.
'Animalul care a fost confirmat cu rabie a fost prins undeva în centrul oraşului. (...) Este posibil ca în rândul animalelor din oraşul Fundulea unde a fost confirmată rabia să mai existe şi alte cazuri de animale cu rabie. Anterior uciderii şi trimiterii către laborator, acest câine a muşcat doi copii, unul de trei şi altul de patru ani cu plăgi destul de profunde pentru unul dintre copii fiind necesar ca bunica să intervină să descleşteze maxilarul de pe gamba copilului. (...) Emoţiile vor dura încă. Copiii au început vaccinarea în ziua în care s-a produs plaga muşcată' a spus medicul epidemiolog Camelia Truică, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul Instituţiei Prefectului Călăraşi.
Potrivit acesteia, în prezent copiii sunt internaţi la o clinică din Bucureşti, unde continuă schema de vaccinare.
'Perioada de incubaţie este extrem de variabilă şi până la finalizarea schemei terapeutice toată lumea stă cu sufletul la gură' a mai spus Camelia Truică. AGERPRES/(A-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Încă 122 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei Alţi 122 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până acum împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, marţi, în cadrul campaniei de recuperare, în centrele din judeţul Călăraşi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia...
Comunicat de presă - DSVSA Sibiu Comunicat de presă
Călăraşi: Centrul de vaccinare anti-A/H1N1 de la spitalul judeţean a fost închis Activitatea centrului de vaccinare împotriva gripei cu virus A/H1N1 de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi a fost suspendată.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.