Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Tomograful Spitalului Judeţean Târgovişte nu funcţionează
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti.
''În momentul acesta avem un contract cu clinici private din Târgovişte, care ne asigură de dimineaţa şi până seara investigaţia, iar cazurile grave la care noi ştim că este nevoie şi de intervenţia neurochirurgului sunt trimise direct către Bucureşti. Cazurile care vin în timpul nopţii sunt trimise tot în Capitală'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgovişte, Carmen Marcu.
Aparatul a fost stricat de mai multe ori în ultimii ani, iar conducerea unităţii medicale susţine că defecţiunile apar din cauza vechimii tomografului. Uneori acesta funcţionează doar o săptămână, pentru ca apoi să stea nefolosit luni întregi.
Aparatul tomograf este în dotarea Spitalului Judeţean Târgovişte din 1998.
Autorităţile speră ca, până la sfârşitul anului, spitalul să fie dotat cu un tomograf nou, investiţie ce face parte din programul de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte, program cu finanţare europeană de circa 19 milioane de euro.
Tomografia reprezintă una dintre cele mai performante metode de investigare medicală. Cu ajutorul computerului tomograf se realizează explorări imagistice la nivelul craniului, a coloanei vertebrale şi a organelor interne. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Tomograful Spitalului Judeţean nu funcţionează de câteva luni Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect de câteva luni, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti, suportând costul investigaţiei.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Dâmboviţa: Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean Târgovişte, inaugurat după lucrări de reabilitare Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inaugurat, joi, după lucrări de reparaţii capitale în valoare de 1,9 milioane de lei.
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.