Cele mai citite
 


Dr.Lucian Duţă (CNAS):Vom transfera bani din decembrie pentru noiembrie pentru finanţarea spitalelor
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, miercuri, că va transfera bani din decembrie pentru luna noiembrie în vederea finanţării spitalelor.
"Vom transfera aproximativ 150-160 milioane lei din decembrie pentru luna noiembrie pentru rezolvarea problemelor de finanţare a spitalelor. În felul acesta finanţarea pe luna noiembrie va fi rezolvată", a spus preşedintele CNAS.
El a menţionat că anticipează anumite probleme de finanţare pentru luna decembrie, dar va încerca să le rezolve săptămâna viitoare cu Ministerul Finanţelor.
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile.
"Această situaţie se datorează faptului că în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu sunt prevăzute niciun fel de sume în bugetul lunilor noiembrie şi decembrie, destinate achiziţionării de medicamente, materiale sanitare şi consumabile uzuale, reactivi, utilităţi. Spre exemplu, pentru luna noiembrie sunt prevăzute doar fonduri care acoperă cheltuielile cu salariile, iar pentru luna decembrie, bugetul total aprobat al instituţiei este de 87 de lei", se arată în comunicatul semnat de managerul instituţiei, conf. dr. Şerban Bubenek.
Acesta mai spune că deşi de la semnarea cu mare întârziere a contractului cu CASMB şi CNAS, la 30 iunie 2011, s-a semnalat în repetate rânduri necesitatea suplimentării fondurilor pentru spitale, rezultatul a fost doar "schimbarea regulilor în timpul jocului, adică modificarea de două ori în cinci luni a practicilor de codificare şi nicidecum ameliorarea finanţării pe baze reale obiective".
"Menţionăm că aceleaşi date obiective din care reiese faptul că instituţia noastră acoperă cea mai mare parte a urgenţelor medico-chirurgicale în domeniul cardiovascular la nivel naţional au stat la baza deciziilor prompte şi justificate ale Ministerului Sănătăţii de a suplimenta recent fondurile programelor naţionale de sănătate (destinate achiziţionării doar de materiale sanitare specifice) rezolvând astfel problema care ţinea de MS", a explicat conf. dr. Bubenek.
Medicul a mai arătat că situaţia în care se găseşte institutul nu este singulară, "dacă ar fi aşa ar fi grav, deoarece s-ar pune problema finanţării preferenţiale pe criterii netransparente" şi solicită rezolvarea cu maximă prioritate a acestei probleme de interes naţional.
Conf. dr. Şerban Bubenek a precizat pentru AGERPRES că anual în institut se tratează 14.000 de bolnavi internaţi şi 35.000-36.000 în ambulator şi prin spitalizare de o zi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'C. C. Iliescu' a primit finanţare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C. C. Iliescu" a primit vineri o finanţare de 1.900.000 lei, cu titlul de "suplimentare prevederi bugetare pentru cheltuieli materiale pentru luna noiembrie".
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.