Cele mai citite
 


Iaşi: Copil de un an diagnosticat cu o formă rară de meningită
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de un an, din localitatea Crucea, se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, după ce a fost diagnosticat în urmă cu două zile cu o formă rară de meningită.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că bebeluşul a fost adus iniţial la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, după mai multe zile de la apariţia primelor semne de boală, adică nişte pete pe corp.
În prezent, băiatul se află în comă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
''Boala a debutat cu elemente care semănau cu arsura de ţigară, care sunt determinate de o bacterie care apare în sezonul rece. Afecţiunea se poate transmite, motiv pentru care cei din anturaj au fost supuşi unui control. Mama nu poate şti dacă mai sunt şi alte persoane care au intrat în contact cu cel mic, fapt care ar trebui verificat'', a declarat presei Carmen Dorobăţ.
Potrivit acesteia, meningita bacteriană este foarte rar întâlnită, acesta fiind primul caz întâlnit până acum la un copil.
Profesorul ieşean susţine că prognosticul este rezervat în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire a copilului, motiv pentru care a şi fost botezat în spital. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Adolescent de 14 ani în comă alcoolică Un minor de 14 ani a fost a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, după ce a băut o cantitate mare de alcool.
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a băut un cocktail Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din judeţul Neamţ, a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul C.I.Parhon din Iaşi, după ce a băut un cocktail oferit de o femeie.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Iaşi: În comă, după operaţia de mărire a sânilor O femeie în vârstă de 30 de ani a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, după ce a suferit o intervenţie de augmentare a sânilor la o clinică privată din municipiu.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...