Cele mai citite
 


Maramureş: SMURD, operabil la sfârşitul lunii septembrie
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima staţie SMURD Maramureş va deveni operabilă la sfârşitul lunii septembrie în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din judeţ.
Maiorul Ioniţă Sârb, prim adjunct al ISU Maramureş, a declarat, joi, pentru AGERPRES că toate pregătirile pentru deschiderea staţiei SMURD au fost finalizate, iar la finele lunii septembrie va demara activitatea echipei de paramedici şi pompieri.

'Staţia a fost dotată cu trei ambulanţe de ultimă generaţie având echipamentele necesare. Echipajele vor lucra în ture pentru a putea acoperi orice intervenţie în caz de necesitate. Personalul a fost specializat prin cursuri intensive ţinute în centrele de pregătire din Târgu Mureş şi Oradea. De asemenea, alte şapte cadre medicale urmează cursuri de pregătire pentru a completa cele trei echipe operaţionale', a spus Sârb.
Până la sfârşitul anului, vor mai fi deschise două staţii SMURD în oraşele Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Maramureş: Prefectul susţine că autorităţile sunt pregătite să intervină în situaţii de urgenţă provocate de caniculă Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în urma avertizărilor de cod calben şi cod portocaliu care vizează creşterea temperaturilor pentru următoarele zile, în judeţ au fost luate măsuri suplimentare de intervenţie în caz de necesitate.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.