Cele mai citite
 


O mini-flotilă internaţională este în drum spre Gaza
miercuri, 2 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ramallah, 2 nov /Agerpres/- Două vapoare care transportă material medical şi militanţi au plecat din Turcia, încercând să spargă embargoul maritim impus de Israel asupra Fâşiei Gaza, au anunţat miercuri militanţi pro-palestinieni, informează agenţia France Presse.
Această mini-flotilă compusă dintr-un vapor irlandez, Saoirse (libertate în limba galică) şi de un altul canadian, Tahrir (libertate în limba arabă), ar trebui să ajungă în Fâşia Gaza în cursul zilei de vineri. La bordul celor două vapoare se află 27 de persoane, transportul constând în medicamente în valoare de 30.000 de dolari, se precizează într-un comunicat al organizaţiei 'Freedom Waves' (Valurile Libertăţii).

O primă expediţie de acest fel a avut loc în luna mai 2010, dar marina israeliană a luat cu asalt nava turcă Mavi Marmara ucigând nouă dintre militanţii turci de pe această ambarcaţiune, ceea ce a generat o criză diplomatică în relaţiile dintre Turcia şi Israel.

Un al doilea transport de acest fel ar fi trebuit să plece în luna iulie din Grecia, dar iniţiativa a fost întârziată iniţial de probleme tehnice atribuite actelor de sabotaj israeliene, ulterior autorităţile elene interzicând plecarea navei.

Organizatorii ultimei expediţii au declarat că au plănuit-o în secret pentru a se evita interferenţa statului evreu.

Armata israeliană nu a dat încă nici o declaraţie cu privire la acest subiect, dar este de aşteptat să reacţioneze întrucât statul evreu a susţinut mereu că are dreptul de a menţine blocada asupra Fâşiei Gaza controlate de Hamas pentru a împiedica contrabanda cu arme.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medic a fost lovit de o criză cardiacă 'în direct' pe un post de televiziune din Turcia Un medic turc a fost victima unui atac de cord în faţa a milioane de telespectatori într-un show medical foarte popular transmis marţi în direct pe un post de televiziune din Turcia, informează AFP.
Israel: Sute de medici au demisionat, din cauza salariilor mici (sursă medicală) Sute de medici israelieni internişti au demisionat în semn de protest faţă de salariile mici şi condiţiile de muncă necorespunzătoare, riscând să provoace o criză de proporţii în sistemul de sănătate din Israel, au indicat luni surse medicale locale, citate de AP şi AFP.
Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici-specialişti să ajute la salvarea răniţilor din clubul "Colectiv" Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici specialişti să lucreze împreună cu medicii români pentru salvarea răniţilor aflaţi în spitalele din Bucureşti după tragicul eveniment de vineri seara din clubul "Colectiv".
Sibiu: Criză de diabetologi în şase judeţe din sudul ţării - un singur specialist în Călăraşi Preşedintele Societăţii Române de diabet, nutriţie şi Boli Metabolice, dr. Maria Moţa, a atras atenţia, într-o conferinţă la Sibiu, că se înregistrează o situaţie îngrijorătoare în şase judeţe din sudul ţării unde e o criză de medici diabetologi, cel mai grav caz fiind judeţul Călăraşi unde e un singur...
Târgul de Turism al României va reuni 280 de companii din 24 de ţări Cea de a XXXI-a ediţie a Târgului de Turism al României va reuni, în perioada 13-16 martie, la Romexpo, 280 de companii din 24 de ţări. respectiv din Israel, Macedonia, Bulgaria, Romania, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria...
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.