Cele mai citite
 


Olt: Angajaţii Spitalului Corabia, câte trei zile de concedii fără plată lunar
joi, 3 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi angajaţii Spitalului orăşenesc din Corabia au salariile reduse până la sfârşitul anului, modalitatea de reduceri salariale fiind intrarea în concediu fără plată câte trei zile pe lună.
Directorul spitalului, Mihail Dorcu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că instituţia nu are fonduri suficiente nici pentru salarii dar nici pentru restul cheltuielilor, respectiv pentru încălzire, plata materialelor sanitare, medicamentelor, utilităţilor. Potrivit lui Dorcu numai încălzirea spitalului, format din patru pavilioane, costă în fiecare iarnă cel puţin 200.000 lei. În prezent spitalul mai are combustibil doar penstu o săptămână şi el este rămas din rezerva de anul trecut.
"Aşteptăm o rectificare bugetară pentru fondurile ce ne-au fost alocate până acum, prin contractele cu CAS se ridică la numai 40 la sută din necesar. Pentru luna decembrie spre exemplu avem contractate numai câte un caz pe secţie respectiv 8.000 lei, iar pentru noiembrie 159 de cazuri, adică 220.000. Nouă ne trebuie peste 400.000 lei, pentru că lunar avem de plătit facturi de peste 150.000 lei plus salariile" a arătat Dorcu.
Acesta a menţionat că pentru anul viitor se va întocmi un plan de restructurare prin comasarea unor secţii şi compartimente astfel să fie nevoie de utilităţi într-un spaţiu mai mic, o suprafaţă mai mică ce trebuie încălzită şi întreţinută.
Pentru finanţarea cheltuielilor spitalului reprezentanţii autorităţii locale din zona de sud a judeţului au demarat proceduri de înfiinţare a unei organizaţii neguvernamentale. Prin acel ONG, administraţiile locale vor strânge câte 3 lei de la fiecare locuitor, prin acest demers urmând să se acopere cheltuielile de încălzire ale spitalului. Potrivit unor prime estimări, suma strânsă astfel s-ar ridica la 200.000 lei. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: La Spitalul Slatina nu se va pune problema de tăieri de salarii şi concedii fără plată, susţine conducerea instituţiei Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la unitatea sanitară pe care o conduce nu vor fi probleme cu fondurile pentru salariile angajaţilor, nu se înregistrează arierate şi sunt proiecte de investiţii care vor începe în următoarele...
Olt: CAS a înregistrat în iulie o scădere a cheltuielilor cu medicamente de circa un milion de lei Cheltuielile cu medicamente înregistrate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt au scăzut în luna iulie faţă de luna iunie cu aproximativ un milion de lei, potrivit preşedintelui CAS Olt, Florin Ciocan.
Olt: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu şi-au primit salariile la timp Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu a plătit la timp salariile angajaţilor şi a solicitat audienţă la premier şi la şeful statului pentru a le aduce la cunoştinţă realitatea din sistemul sanitar românesc...
Olt: Secţiile Spitalului Corabia au fost reorganizate pentru a limita cheltuielile cu încălzirea Activitatea Spitalului Orăşenesc din Corabia a fost comasată pentru ca unitatea spitalicească să poată reduce din cheltuieile cu încălzirea în perioada iernii, dar şi pentru limitarea costurilor cu utilităţile, în condiţiile în care spitalul are arierate de aproape 800.000 lei, a declarat, marţi, primarul...
Olt: Listă de aşteptare de anul trecut pentru dispozitive medicale Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că sunt bolnavi care aşteaptă de anul trecut dispozitive medicale (proteze, lentile oculare etc.) şi este posibil ca cererile lor să fie onorate abia anul viitor.
Olt: CJ a alocat fonduri pentru reparaţii la imobilele Spitalului de Psihiatrie din Schitu Greci Imobilele Spitalului de Psihiatrie Cronici din Schitu Greci, care au fost afectate de o furtună la finalul lunii aprilie, vor fi reparate în lunile următoare cu fonduri de la Consiliul Judeţean (CJ) Olt, în acest sens fiind adoptată joi o hotărâre prin care este alocată o sumă de aproape 200.000 lei...